Slovenija
12 ogledov

Nočna izmena ta teden še na dopustu

Ko bo oskrba nemotena, naj bi nočno izmeno znova uvedli, zdaj odpuščeni pa naj b Žurnal24 main
Revoz. Delavcem nočne izmene regres takrat kot drugim zaposlenim, najemnim nagrade s plačo za maj.

Novo mesto. Sto trideset zaposlenih za določen čas, ki so delali v Revozovi nočni izmeni, je ta teden še na dopustu, pogodbe z njimi pa bodo prekinjene konec tedna, nam je povedala Nevenka Bašek Zildžović, vodja službe za odnose z javnostmi pri Revozu. O tem, ali so uresničili obljubljeno v sporazumu s socialnimi partnerji, je navedla: “Sorazmerni delež letnega regresa bo zaposlenim po pogodbah za določen čas izplačan istočasno kot preostalim zaposlenim, do konca junija, najemni delavci (teh je bilo 390) pa bodo prejeli sorazmerni delež letne nagrade s plačo za maj.

Ministrstvo: zgolj začasno
Ministrstvo za gospodarstvo je v proizvodnjo novega twinga, naložba je bila končana leta 2008, investiralo dobrih 38 milijonov evrov. Kot so nam povedali na ministrstvu, se je Revoz takrat s pogodbo zavezal, da bo ta naložba ostala v regiji vsaj še pet let po njenemu zaključku. “Kot pojasnjujejo v Revozu, naj bi tovarna znova povečala dejavnosti, ko bo vzpostavljena normalna oskrba z deli, kar bo zahtevalo nove zaposlitve,” so navedli na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.