Slovenija
20 ogledov

Nocoj bo Albert v nebesih

Včerajšnji premieri Ognja iz Andaluzije sledijo posavske Coronke.
Ivan Berlot je bil lani nominiran za najboljšo moško vlogo v igri, v kateri je igral tudi žensko, zato nismo vedeli, ali naj mu podelimo nagrado za žensko ali moško vlogo.
Branka Smole, direktorica 
jeseniškega gledališča

Včeraj zvečer so v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice premierno uprizorili dve enodejanki Ognja iz Andaluzije španskega pesnika in dramatika Federica Garcíe Lorce, ki ju je režiral Sergej Verč, izvedla pa domača gledališka skupina. “Prvo enodejanko sem sam prevedel in prepesnil, drugo pa je pred leti prevedel Jože Rode in ni bila še nikoli uprizorjena. Poseben izziv je, da se na jeseniškem odru z bogato tradicijo združita smeh in jok, saj enodejanki ponujata burlesko in tragedijo,” je pred premiero dejal Verč.

V prvi enodejanki moški igrajo tudi ženske vloge, kar je dodaten element farse. “Ženske ne igram prvič, tudi visokih pet sem se že nekako navadil. Lani sem za vlogo Sare v zmagovalni igri Od jutra do večera tudi dobil nagrado za najboljšo moško vlogo,” je zanimivost komentiral Ivan Berlot - Taubi. Ta v prvi enodejanki igra pohlepno mamo, ki želi svojo hčer prodati staremu bogatašu.

Danes ob 19.30 si lahko ogledate muzikal Al – bert v devetih nebesih, v katerem nastopa tudi posavska pevska zasedba Coronke, jutri pa prvo tekmovalno predstavo 23. Čufarjevih dni – Prav poseben par v izvedbi Kuda Zarja Trnovlje – Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.