Slovenija
22 ogledov

Nocoj prenoči že trimilijonti gost

Branko Simonovič Barbara Milavec
Hotel Delfin. Aprila bo praznoval 30. obletnico delovanja, ta teden pa pozdravil trimilijontega gosta.

“Ko sem leta 1993 prevzel vodenje tega hotela, smo se odločili, da se od 'običajnega' hotela usmerimo predvsem na domačo starejšo populacijo, predvsem upokojence, in to se je izkazalo za pravilno. Ustvarimo namreč kar tretjino turističnega obiska v Izoli,” pravi Branko Simonovič, direktor hotela Delfin.

Kot razlaga, so lahko zaradi neposrednih prodajnih poti oziroma stikov z upokojenskimi društvi in zvezami v določeni meri tudi znižali cene, saj posrednikov pri prodaji aranžmajev ni. V noči na sredo bodo tako imeli že trimilijonto nočitev.

Statistika: tujih turistov več

Državni statistiki so včeraj objavili podatke o turističnem obisku v januarju – prenočitev je bilo v povprečju nekaj več kot v istem obdobju lani, a predvsem zaradi tujih gostov, ki jih bilo šest odstotkov več kot pred letom.

Dve tretjini prenočitev tujih turistov v Sloveniji so januarja ustvarili turisti iz Italije (28 odstotkov, a jih je bilo letos kar desetino manj kot prejšnja leta), Hrvaške, Avstrije in Srbije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.