Slovenija
20 ogledov

Nokia zaradi Samsunga ob prvo mesto

Samsung Galaxy Note IFM
Samsung je Nokii po 14 letih vzel naslov največjega prodajalca mobilnih telefonov na svetu, kaže raziskava Strategy Analytics.

Južnokorejski Samsung je v prvem četrtletju letošnjega leta prodal 93,5 milijona mobilnih naprav, kar je 36 odstotkov več kot v istem obdobju lani. Nokia je v tem času prodala za 82,7 milijona telefonov, so sporočili iz Strategy Analytics, poroča Bloomberg.

Največja zasluga za večjo prodajo Samsungovih telefonov gre pametnim telefonom Galaxy, ki so postali pravi prodajni hit. To se pozna tudi na dobičku podjetja v prvem četrtletju letošnjega leta, ki je znašal 3,35 milijard evrov.

Nokia pa je na drugi strani prvo četrtletje zaključila s skoraj milijardo evrov izgube, predvsem zaradi slabše prodaje telefonov.

Finska Nokia je bila vodilna pri prodaji mobilnih telefonov vse od leta 1998. Tretji največji proizvajalec mobilnih telefonov je Apple, kjer so v prvem četrtletju prodali 35,1 milijona telefonov, kar je 88 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Na svetu se je po podatkih analitskega podjetja v prvem četrtletju letošnjega leta prodaja telefonov povečala za 3,3 odstotka. Prodanih je bilo za 368 milijonov mobilnih naprav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.