Slovenija
7417 ogledov

"Nora kolona. Ne vem, kaj Dars dela!"

Kolona na štajerski avrocesti Bralec
Pred odhodom na cesto preverite, kakšne so razmere.

Bralec, ki je na poti proti Štajerski, je obstal v koloni. "Nora kolona na štajerski avtocesti. Ne vem, kaj Dars dela!" je potarnal nad razmerami. Kot pravi, se kolona komaj kaj premika. Po eni uri v koloni so dočakali prvo obvestilo o zastoju.  

Po podatkih prometno-informacijskega centra je zastoj nastal pred deli na izvozu Blagovica proti Celju. Zastoj je dolg približno 10 kilometrov. Voznikom svetujejo, naj avtocesto zapustijo vsaj na Lukovici ali že na Krtini. V zastoju je pred Lukovico promet dodatno oviran zaradi prometne nesreče. Zastoj je nastal tudi na obvozni cesti Lukovica - Trojane - Vransko. Obvozi so možni tudi po cestah Krtina - Moravče - Trbovlje - Šentrupert ali čez Tuhinj.

zastoj štajerska avtocesta | Avtor: Bralec Bralec

V zastoj lahko padete tudi, če se odpravljate na gorenjsko avtocesto, kjer je pred izvozom Kranj zahod proti Jesenicam zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas. Po podatkih kranjske policije je prišlo do nesreče z udeležbo treh vozil. Po do zdaj znanih podatkih ne gre za hujšo nesrečo. 

Zastoj pa je tudi na južni ljubljanski obvoznici, kjer je od Rudnika proti razcepu Malence približno tri kilometre dolg zastoj. Stojijo pa tudi na cesti Ljubljana - Škofljica. 

Na štajerski avtocesti zapore do konca meseca

Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru do 29. 10. zaprta vsako noč med tednom med 21. in 6. uro ter vsak vikend od petka od 21. ure do nedelje do 15. ure. Zaprta bosta tudi uvoza Trojane, tako proti Mariboru kot tudi proti Ljubljani, obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. Danes bosta zaprta prehitevalna pasova med Šentrupertom in Šempetrom v obe smeri.

Na gorenjski avtocesti bodo danes predvidoma v poznih večernih urah odprli izvoz Jesenice zahod iz smeri Ljubljane. Obvoz je še vedno urejen preko priključka Jesenice vzhod, Lipce.

Na avstrijski strani predora Karavanke bodo vse do 16. oktobra zaradi miniranja občasne popolne zapore, ki bodo trajale do 25 minut.

Predvidoma do 25. oktobra bo na pomurski avtocesti med priključkoma Cerkvenjak in Sveti Jurij ob Ščavnici promet potekal dvosmerno po eni polovici avtoceste.

Zaradi odstranjevanja cestninske postaje Nanos in obnove razcepa na vipavski hitri cesti je popolna zapora med razcepom Nanos in Vipava proti Vrtojbi, Italiji. Obvoz je po vzporedni regionalni cesti Razdrto - Vipava, za tranzitni promet proti Italiji pa preko prehoda Fernetiči. Prav tako je zaprt izvoz Nanos iz smeri Kopra proti Novi Gorici. Zapora bo predvidoma do 21. oktobra 2018.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Vozniček 21:15 13.oktober 2018.

    Tole danes je bilo bolano... V nasprotno smer pa krožili DARSovci po črpalki in Cariniki in ustavljali in pregledovali. Higienično bi bilo, da so daleč stran v takšnih primerih za tiste, ki smo obrnili na prvem primernem mestu.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:43 13.oktober 2018.

    Zelo močno se nagibam k temu,da za leto 2019 ne kupim vinjete,saj je to vstopnica za čakalnico na vsakih 10km?

  • Laznivi 15:10 13.oktober 2018.

    Niso vazni zastoji...kontrolorji neusmiljeno lupijo ljudi ki nocejo vinijete za voznjo po teh balkanskih nicvrednih kolovozih