Slovenija
35 ogledov

Norčave maske na ulicah

Zmajev karneval
1/32
Saša Despot
Po vsej Sloveniji pustne povorke. Maske od maršala Tita do kurentov, laufarjev, morostarjev in otroških mask.

Po vsej Sloveniji se bo ta konec tedna zvrstila vrsta pustnih prireditev, na katerih bodo po ulicah zakorakale pustne maske.

V Ljubljani se je ob 11. uri začela pustna povorka, ki se je nadaljevala čez Čevljarski most, po Prečni ulici na Mestni trg, po Stritarjevi ulici na Prešernov trg in po Wolfovi ulici na Kongresni trg. Udeležilo se jo je več kot tisoč ljudi.

Organizatorji Zmajevega karnevala bodo skupini najboljših pustnih mask podelili ogled mednarodne košarkarske tekme Uniona Olimpije v Stožicah, najboljša otroška skupinska maska pa bo dobila voden ogled Ljubljanskega gradu in vožnja z vzpenjačo.

Na Ptuju vrhunec v nedeljo

Na Obali je tradicionalna Istrska pustna povorka, pustovanja in karnevale pa pripravljajo tudi po drugih slovenskih krajih in mestih. V Cerknici je bila dopoldan otroška otroška butalijada, popoldne pa tradicionalni pustni karneval na Viru. V nedeljo bo osrednji dogodek 53. kurentovanja na Ptuju, na katerem bo nastopilo 4000 tradicionalnih pustnih likov.

Komentarjev 3
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 17:51 09.februar 2013.

    Prav res! Namesto da bi vsi nosili Janševe maske!

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 17:47 09.februar 2013.

    Po kakšni Prečni ulici v Ljubljani? A je ta članek spisal kakšen diplomirani taksist ali kaj?

  • Villa 17:18 09.februar 2013.

    Opažam, da na žurnalu še vedno slavite enega izmed največjih morilcev v zgodovini človeštva. Zaradi spoštovanja do žrtev in njihovih svojcev, bi lahko prenehali z malikovanjem Tita.