Slovenija
4416 ogledov

Norišnica na cestah po državi

zastoji kolone ceste
1/5
Saša Despot
S številnih predelov države poročajo o zastojih in kolonah.

Drugo polovico avgusta marsikdo še vedno izkoristi za zadnje dni počitka pred začetkom novega šolskega leta, drugi pa se s počitnic že vračajo. To se pozna tudi na slovenskih cestah, kjer je še vedno precej gneče. Najbolj obremenjen je konec gorenjske avtoceste, kjer je pred predorom Karavanke proti Avstriji devet kilometrov dolg zastoj.

Za Kranjsko Goro na prometno-informacijskem centru priporočajo izvoz Lesce. Zaradi poostrenega nadzora, ki ga izvajajo na avstrijski strani, občasno zaprejo predor Karavanke, pa tudi predor Ljubelj proti Avstriji.

Gneča je tudi na podravski avtocesti pred razcepom Draženci proti Hrvaški, tam je zastoj dolg en kilometer. Daljša kolona vozil je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici in Vrhniki. Poleg tega se je pred cestninsko postajo Log zgodila tudi prometna nesreča.

Na primorski avtocesti, je med počivališčem Lom in Uncem, prav tako zaradi prometne nesreče, upočasnjen promet proti Kopru, potovalni čas se tako podaljša za 10 do 15 minut.

Zastoji so še na cestah Draženci - Podlehnik - Gruškovje, med Sečo in Sečovljami, na cesti Šmarje - Dragonja in Podgrad - Starod.

Po zadnjih podatkih so daljše čakalne dobe na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje, Sočerga, Starod, Obrežje in Gruškovje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • blayo 19:02 19.avgust 2017.

    A si ti že kdaj bil v Nemčiji recimo? Imajo relativno dobro infrastrukturo... ampak tudi vsakodnevne 10+ kilometrske kolone...

  • Laznivi 17:18 19.avgust 2017.

    V drzavi z infrastrukturo enako keniji madagarjarju afganistanu in drugim nam enakim ne mores pricakovati drugega.