Slovenija
46036 ogledov

Noro, koliko glob so napisali policisti v enem samem dnevu

policija tovornjak Koper Facebook
Policisti v akcijo na slovenskih avtocestah. Noro, koliko kazni so napisali v enem samem dnevu.

"Policistov je v nedeljo na slovenskih avtocestah in hitrih cestah mrgolelo," nam je sporočil bralec, ki je bil v šoku, saj jih toliko naenkrat še nikoli ni opazil. "Skoraj na vsakem nadvozu na primorski avtocesti sem popoldne opazil policista, ki je meril z radarjem," je še dodal bralec. "A to še ni bilo vse. Ko sem se ob 19. uri vračal iz Primorske na Dolenjsko, sem opazil precej prikritih policijskih vozil, ki so bila parkirana na uvozih na avtocesto z vključenimi vsemi štirimi smerniki," nam je svoje opažanje nedeljskega popoldne in večera (4. februar, op. p.) skušal orisati bralec. Dodal je, da se je vmes ustavil tudi na bencinski črpalki na Barju in tam videl vsaj štiri policijska vozila s prižganimi modrimi lučmi, ki so obravnavala različne voznike.

Kaj se je torej dogajalo v nedeljo? Obrnili smo se na Policijo in izvedeli, da so policisti ta dan na slovenskih avtocestah in hitrih cestah izvajali poostren nadzor. "Ker sta na avtocestah in hitrih cestah v Republiki Sloveniji neupoštevanje omejitev hitrosti in neprimerna razdalja med vozili še vedno ena izmed glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, policisti pogosto kontrolirajo upoštevanje določb o hitrosti in varnostni razdalji. 4. februarja 2024 je Policija izvedla poostren nadzor," so nam sporočili s Policije. 

Veliko izdanih glob, akcije se bodo nadaljevale

In kakšen je bil izkupiček obsežne policijske akcije? Policija nam je zaupala, da so policijske patrulje v nedeljo izvedle skupno 377 ukrepov, in sicer zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov. "Samo v času med 10. in 17. uro, ko je potekal poostren nadzor, so policisti izvedli 276 ukrepov zoper voznike, ki so prekoračili omejeno hitrost vožnje, in 70 ukrepov zoper voznike, ki so vozili na neprimerni varnostni razdalji," so še dodali. 

Avtocestna policija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Takšna številka pa slovenske policiste le še spodbuja, da s takšnimi akcijami na slovenskih avtocestah in hitrih cestah nadaljujejo tudi v bodoče. "Izkazalo se je, da veliko voznikov še vedno ne upošteva osnovnih pravil vožnje in bo policija s tovrstnimi poostrenimi nadzori nadaljevala še v bodoče," so zaključili v Policiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • peter4 16:39 08.februar 2024.

    Noro ni kolko glob so spisali. Noro je, da je toliko egoisticnih divjakov na primorki. Vsak dan bi morali kontrolirat in kaznovat. Vsak dan. Znova in znova. Par let vsak dan, pa bi imeli red in manj dela.

  • rd2dmk2 11:28 08.februar 2024.

    še en post. a berete reklame od ARAG na tem portalu. hura. lahk delate kar hočete, pa vas en advokat vsega reši. res krasna družba in še bolj krasna prihodnost.in čez leto in dan pa bomo brali pol teh policajev ...prikaži več na cesti zaradi .. kaznivega dejanja kaznovanja prekrškarjev in kratenja človekovih pravic. res bo treba nabavt pištolo, kot v ameriki, kajti naše življenje bo odvisno od tega kdo bo prej potegnu advokata iz , rokava.

  • Vrtnica 22:00 07.februar 2024.

    Predlagam da vSlovenji naredimo izjemo, če voziš ispot 200 km.na uro bomo v prekršku.