Slovenija
14908 ogledov

Policija objavila fotografijo: S takimi gumami po naših cestah vozijo tovornjaki

Obrabljena pnevmatika, voznik tovornega vozila PU Kranj
Gorenjski policisti so včeraj med kontrolo prometa naleteli na voznika tovornega vozila, ki je vozil s povsem izrabljeno pnevmatiko. Še več: v pnevmatiki je bila velika luknja.

Na gorenjski avtocesti na območju Torovega v smeri Kranja so policisti v postopku obravnavali 47-letnega tujega voznika tovornega vozila, ki je imel popolnoma izrabljeno pnevmatiko (glej fotografije). Policisti so vozilo izločili iz prometa in vozniku izdali 400 evrov globe. "Ker je šlo za tujega državljana, je globo plačal takoj na kraju v polovičnem znesku (200 evrov, op. p.)," so pri Policijski upravi Kranj zapisali v sporočilu za javnost. A tu se pisanje glob ni zaključilo. Policisti namreč vodijo še prekrškovni postopek za slovensko podjetje, ki je lastnik tovornega vozila. Globa za pravno osebo v tem primeru sicer znaša 2.000 evrov.

Obrabljena pnevmatika, voznik tovornega vozila | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Policisti ob tem opozarjajo, da mora biti vsako vozilo v prometu tehnično brezhibno. "Vožnja z obrabljenimi pnevmatikami je nevarna in neodgovorna. Lahko si predstavljate kaj bi bilo, če bi se tovorno vozilo s priklopnikom prevrnilo, ali pa bi ta voznik moral zavirati v sili," so opozorili na Policiji. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • sandi76 19:16 13.februar 2024.

    Dokler bodo take mile kazni se bodo podobni kamioni vozili še naprej. V drugih državah se najbrž ne upajo taki na cesto, samo pri pa se lahko podobni morilci spravijo na ceste in ogrožajo promet !

  • Avatar Leon
    Leon 14:57 13.februar 2024.

    Policisti so vozilo izločili iz prometa in vozniku izdali 400 evrov globe. "Ker je šlo za tujega državljana, je globo plačal takoj na kraju v polovičnem znesku (200 evrov, op. p.),". in AMEN . Vozijo bi morali zapleniti in ga ...prikaži veča uničiti . Ta voznik bo še nadalje vozil z enakimi tovornjaki . Policija na mejnem prehodu POOSTRITEV KONTROLE VOZIL !

  • Avatar Garancija
    Garancija 14:21 13.februar 2024.

    Vse romune in bolgare bi morali pregledati že pred vstopom v državo,a kaj ko se jim ne ljubi.kazen je pa taka otroška.Kaen bi morala biti 10K evrov za lastnika firma in 1000 evrov za šoferja,pa da vidite red.