Slovenija
57 ogledov

Notarske tarife navzdol

Tarife. Notarji pripravljajo predlog znižanj, odvetniki pa še ne.

“Zaradi gospodarske krize in poslabšanja finančnega stanja prebivalstva so na ministrstvu za pravosodje in javno upravo v sodelovanju z Odvetniško zbornico Slovenije in Notarsko zbornico Slovenije predvidena nižanja tako odvetniške kot notarske tarife. Glede notarske tarife že tečejo usklajevanja z Notarsko zbornico Slovenije; konkretne rešitve bodo predvidoma predstavljene junija. Po uskladitvi notarske tarife bodo predvidoma v drugi polovici leta sledila usklajevanja z Odvetniško zbornico Slovenije glede odvetniške tarife.”

Tako so nam s pravosodnega ministrstva odgovorili na vprašanje, ali res pripravljajo znižanje odvetniških in notarskih tarif. In kaj so povedali v zbornicah?

"Medijska namigovanja"

V odvetniški zbornici niso bili zgovorni. Predsednik zbornice Roman Završek je na več naših vprašanj odgovoril: “Glede na to, da se z ministrom za pravosodje in javno upravo Senkom Pličaničem še nismo srečali, bi bilo kakršnokoli vnaprejšnje opredeljevanje do namigovanj, ki jih je bilo zaslediti v medijih, preuranjeno.”

Notarji s predlogom

Predsednica notarske zbornice Marjana Tičar Bešter je povedala več. Pravosodno ministrstvo je od notarjev zahtevalo, naj pripravijo predlog spremembe notarskih tarif. Zbornica ga mora ministrstvu poslati danes. S Tičar Bešterjevo smo govorili v torek in takrat notarji predloga sprememb še niso dokončali. Notarji pričakujejo, da se bodo usklajevanja predloga z ministrstvom začela že kmalu, kar pomeni, da bo morda o znižanju nekaterih notarskih tarif več znanega prihodnji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.