Slovenija
20 ogledov

Notranji nadzor pokazal elemente korupcije

operacija iStockphoto
Napotitev otroka Marka Žitnika na srčno operacijo v Izrael ima elemente korupcije, je pokazal notranji nadzor UKC Ljubljana.

Napotitev otroka Marka Žitnika na srčno operacijo v Izrael ni potekala v skladu z veljavnimi postopki, ni bila v skladu z medicinsko doktrino in ima elemente korupcije, je prikazal notranji nadzor v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru (UKC). 

Robert Blumauer je postopke speljal na lastno roko, v času, ko je bil vodja otroške srčne kirurgije odsoten, je povedala Meta Vesel Valentinčič. Otroka so operirali na račun Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, čeprav ni bilo zapisnika konzilija, ki se ni sestal. 

Blumauerju in Borutu Geršaku, ki sta napotitev podpisala, izrekajo opomin pred prekinitvijo pogodbe o delu. Zaradi suma korupcije je bila zadeva predana pristojnim organom, pravi Sergej Hojker, strokovni direktor UKC Ljubljana. 

V komisiji, ki je peljala postopek strokovnega nadzora, sta bila dva člana od treh podpisnika tako imenovanega ugovora vesti, torej zdravnika, ki nista hotela sodelovati z Blumauerjem in sta njegova nasprotnika.

Komentarjev 4
  • dragec 07:33 10.april 2014.

    Kdo je tale Žitnik?????

  • 4krogci 15:09 09.april 2014.

    ewo vam zdej zakaj je bil tok za unga dohtarja - meu tud sam svojo korist!! TRPIJO PA OTROKI; KER NESMEJO BITI OPERIRANI PRI NAS!!

  • Jaka.marinsek 13:43 09.april 2014.

    Ko sem ga prvič videl, ko se je silil v ospredje kot PR-ovec združenja staršev otrok s srčno okvaro, sem vedel da iz tega še nekaj bo. In lej ga, mu je uspelo da si je zrihtal privat operacijo, ostali pa se j.e.b.i.t.e.