Slovenija
11 ogledov

Nov dom že julija

Zdajšnji zdravstveni dom (v ozadju) bodo porušili, na njegovem mestu pa bodo zgr Žurnal24 main
Zdravstveni dom v Predvoru. Starega bodo porušili.

Družba IC Dom je v neposredni bližini starega zdravstvenega doma začela graditi novega, ki naj bi bil zgrajen do občinskega praznika julija prihodnje leto.

˝V domu bo Občina uredila splošno in zobno ambulanto, Gorenjske lekarne pa bodo v njem uredile lekarno. V prvem nadstropju bosta dva prostora namenjena zdravstvu sorodni dejavnosti, kot je na primer fizioterapija,˝ je pojasnil župan občine Preddvor Miran Zadnikar.

Investiciji

Zdravstveni dom. Investicija je vredna okoli 700 tisoč evrov, od tega je 300 tisoč prispevala Občina, 250 tisoč pa ministrstvo za zdravstvo. Razliko bodo pokrili v letu 2010.

Mercator. Včeraj se je odprl nov Mercator center, ki je bil zgrajen v dobrih štirih mesecih. Poleg trgovine in nad njo se gradi 25 stanovanj, ki bodo vseljiva marca.

Razpis za najem teh dveh prostorov bodo objavili januarja.

Dom eden od štirih objektov
Zdravstveni dom je eden od štirih objektov poslovno stanovanjskega naselja.

˝Ko bo novi zdravstveni dom zgrajen in se bodo vanj preselile tudi ambulante, se bo stari dom porušil, na njegovi lokaciji pa bo IC Dom zgradil tri stanovanjske dvojčke,˝ je dodal Zadnikar.

Več lokacij za nov dom
Zdajšnji zdravstveni dom je dotrajan. Razmišljali so, da bi ambulanto opustili, saj nima dostopa za invalide, slaba je tudi energetska izolacija.

Začeli so iskati novo lokacijo za dom, imeli so več možnosti. Najprej so nameravali urediti prostore v novem Mercator centru, nato so pomislili tudi na staro Mercatorjevo trgovino, tretja možnost pa je bila Valičeva vila.

Ker je tudi lekarna želela imeti prostore v novem zdravstvenem domu, je vila postala premajhna. Odločili so se za novogradnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.