Slovenija
9 ogledov

Nov most med Slo in Hr

(Foto: Saša Despot)
1/7
Žurnal24 main
Türk in Josipovič odpirata most čez reko Sotlo, ki bo povezoval slovenski Rogatec in hrvaški Hum na Sutli.

Danilo Türk in Ivo Josipović se bosta v okviru današnjega srečanja udeležila tudi slovesnosti ob 150. obletnici družbe Vetropack Straža v Humu na Sutli, kjer proizvajajo stekleno embalažo. Ravno za to podjetje je most še kako dobrodošel, saj imajo proizvodnjo na hrvaški strani, skladišče pa v slovenskem Rogatcu.

Hrvaški predsednik Josipović je pred srečanjem s Türkom obiskal delavce podjetja Komensko, ki so zaradi neizplačanih plač na stavki. Danes so se jim pridružili tudi njihovi otroci. Fotografije.

Na spletni strani družbe piše, da bo odprtje novega mostu krona dobrih odnosov prebivalcev z obeh bregov Sotle.

Türk in Josipović sta se letos sešla že večkrat, nazadnje sta se 13. avgusta skupaj udeležila koncerta orkestra Mariinskega gledališča v Ljubljani.

Prvič sta se sestala ob robu Josipovićeve inavguracije 18. februarja letos, hrvaški predsednik pa je nato marca za svoj prvi uradni obisk v tujini izbral prav Slovenijo. Predsednika sta se nato srečala še 6. julija v Buzetu na srečanju slovenskih in hrvaških gospodarstvenikov, na odprtju 61. dubrovniških poletnih iger 10. julija ter na zgodovinskem spravnem srečanju z italijanskim predsednikom Giorgiom Napolitanom v Trstu 13. julija.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.