Slovenija
55 ogledov

Nov Novi trg za 900 tisoč evrov

Novi trg Anže Petkovšek
Prenova. Končana bo čez pol leta. Med drugim bodo zamenjali dotrajane tlake in zasadili drevo.

Včeraj je Mestna občina Ljubljana (MOL) začela prenovo Novega trga, ki bo trajala predvidoma šest mesecev. S trga so že umaknili avtomobile, zdaj pa bodo zamenjali dotrajane tlake in tla pokrili z granitnimi kockami z rdečim vzorcem; nasproti Narodne univerzitetne knjižnice bodo postavili drevo, v njegovi bližini pa namestili klopi. Luči na pročeljih stavb bodo ostale tudi po prenovi, predvidene pa so dodatne talne LED-luči. Ocenjena vrednost prenove je 900 tisoč evrov.

Petkovškovo že razkopano

Marca pa se je začela prenova Petkovškovega nabrežja. "Gre za celostno prenovo z novimi tlaki, urbano opremo in drevesi. Na dveh delih brežine bomo uredili razgledno ploščad, predvidena pa je tudi nova hortikultura na brežini," so pojasnili na MOL in dodali, da bodo večja gradbena dela trajala dva meseca, tlake in drugo pa bodo urejali še štiri mesece. Vreme lahko te roke tudi podaljša, so povedali na občini. Okvirna cena prenove je dva milijona evrov.

Komentarjev 6
  • vico 15:52 03.april 2013.

    ja kdo je pa danici posoju pa tut brez ucinka debil

  • vico 15:51 03.april 2013.

    PODOLGEM CASU MAMO VSAJ ENGA ZUPANA KI VSAJ KEJ NARDI NE PA SICICKA PA VIKA KATASTROFA.SEJ JE RES DA MA CUDNE POSLE AMPAK KOT ZUPAN JE SPOSOBEN.noben ne govori ko nas je simcicka zapufala za 83 miljonov pa vsi tih ...prikaži več pa se nc ni pokazala sramota.tko da ste lah sam tih,noben ni popoln.

  • vico 15:47 03.april 2013.

    RES SI ENO NAVADNO TSLO FERLUCI.POMOJE SI TAK KRETEN...