Slovenija
9693 ogledov

Novo o streljanju na OŠ v Žužemberku: 14-letnik v šolo prinesel pištolo

"Ni bilo nasilja, šlo je za medvrstniško postavljanje," je pojasnil predstavnik novomeške policije.

Kot so sporočili policisti, je 14-letnik v šolo prinesel pištolo, v garderobnih prostorih je prišlo do nenamerne izstrelitve krogle iz te pištole, pri čemer je bil poškodovan 13-letnik.

"Poškodovanega učenca so takoj oskrbeli v novomeškem urgentnem centru, kjer so njegove poškodbe opredelili kot lahke, zdrobljeni delci krogle so ga poškodovali po spodnjem delu nog."

Ob sprožitvi v tla so delci iz krogle oplazili njegove noge, je pojasnil predstavnik PU Novo mesto Robert Perc.  14-letni učenec, ki je v šolo prinesel orožje, je pretresen: "Ni bilo nasilja, šlo je za medvrstniško postavljanje," je ocenil Perc in poudaril pomen varnega shranjevanja orožja.

Perc je izpostavil in pohvalil prisebno ravnanje uslužbencev Osnovne šole Žužemberk, ki so takoj po dogodku zavarovali pištolo, poskrbeli za varnost pretresenih učencev in obvestili starše. V aktivnosti so se poleg kriminalistov in policistov vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi.

Šola Slovenija Na osnovni šoli odjeknil strel, ena oseba poškodovana

Kot so še pojasnili policisti, je bila pištola last pokojnega sorodnika tega učenca. Pištola hrvaške izdelave iz 90. let je bila neprimerno hranjena, v 'neki stari omari', po smrti pokojnika zanjo ni nihče dobro poskrbel, je še pojasnil predstavnik PU Novo mesto.

"Policisti so hišo zapečatili in nadaljujejo ugotavljanje odgovornosti polnoletnih oseb. "Orožje ni igrača in ne bi smelo biti v rokah mladoletnikov," je še poudaril Perc.

 Kriminalisti sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave in policisti opravljajo še zbirajo obvestila o primeru, vodijo pa predkazenski postopek zaradi povzročitve splošne nevarnosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.