Slovenija
27 ogledov

Nov paket TV programov brez dovoljenja

Digitalna televizija je uporabnikom že prinesla številne nove storitve. Žurnal24 main
Komercialna televizija Pop TV nima dovoljenja za oddajanje petih od šestih tematskih programov, ki jih od začetka septembra ponuja gledalcem treh kabelskih operaterjev.

Po slovenski zakonodaji lahko izdajatelj televizijski program razširja šele po pridobitvi dovoljenja za izvajanje televizijske dejavnosti, ki ga izda Agencija za pošto in elektronske telekomunikacije RS (Apek).

Da ima Pop TV dovoljenje samo za televizijski program Pop Brio, so za Dnevnik potrdili v Apeku, kjer so tudi dejali, da so že pridobili tudi vlogo omenjene televizijske hiše za razširjanje ostalih petih programov iz omenjenega paketa.

Po pisanju časnika naj bi se zalomilo pri vpisu v razvid medijev na kulturnem ministrstvu. Za pridobitev dovoljenja mora namreč vložnik izpolnjevati dva pogoja: odločbo kulturnega ministrstva o vpisu televizijskega programa v razvid medijev in imeti registrirano televizijsko dejavnost.

"Pop TV je kot izdajatelj predlagal vpis petih medijev v razvid medijev. Ker postopek še poteka, bomo na vprašanje lahko odgovorili, ko bo zaključen," so za časnik povedali na kulturnem ministrstvu.

Čeprav zakon o medijih v 132. členu določa globo za izdajatelja, ki izdaja televizijski program brez dovoljenja, za sam izrek sankcije pa je v okviru kulturnega ministrstva pristojen inšpektorat za kulturo in medije, pa na Pop TV ne pričakujejo nobene globe. Kot so časniku na kratko odgovorili s Pop TV, globe ne pričakujejo, ker so še pred začetkom ponujanja medijske storitve priglasili medije tako kulturnemu ministrstvu kot tudi regulatorju.

Komentarjev 3
  • wonn 16:45 15.september 2011.

    Že zdaj nimajo pametnega programa,zdaj še bo slabše,saj bodo novo in pametno selili v plačljivega !!

  • smito23 12:20 15.september 2011.

    Čisto po slovensko: sicer smo v prekršku in kršimo zakon, počnemo stvar, ki je v nasprotju s slovensko zakonodajo ampak, vi ste sedaj hipnotizirani, vi spite, vi boste pozabili, da smo mi v prekršku, vi se boste naročili na vse ...prikaži veče naše programe in verjeli vse, kar vam rečemo.ovcepress

  • ježek 10:27 15.september 2011.

    edina dobra stvar pri POP TV-ju je 24ur. Največja katastrofa je pa 24ur.com...