Slovenija
17129 ogledov

Nov posnetek smrtno nevarnega početja na slovenskih avtocestah

Toča na avtocesti pri Ivančni Gorici Reševalni pas/Twitter
Toča na avtocesti in spet zaustavljanje pod nadvozi avtoceste. "Gre za smrtno nevarno početje," opozarjajo pri Zavodu Reševalni pas.

Zavod Reševalni pas je na družbenem omrežju Twitter delil video posnetek s slovenskih avtocest, natančneje z avtocestnega odseka pri Ivančni Gorici, kjer je danes padala toča. Vozniki so se v strahu pred svojimi avtomobili spet zatekli pod nadvoze, kar nikakor ni ustrezno in pravilno ravnanje. 

"Smrtno nevarno početje, ki ogrozi več 10 življenj!" Posneto med današnjo nevihto pri Ivančni Gorici," so zapisali na Twitterju. Policija pa obenem opozarja, da je "v neurju in toči je ustavljanje na avtocesti in hitri cesti, v predorih ali pod nadvozi izredno nevarno". 

"Žal nekateri neodgovorni vozniki ob neurju na avtocesti svoja vozila še vedno ustavljajo v predorih in na odstavnih pasovih, jih obračajo ali celo izstopajo iz njih in podobno. S tem ogrožajo tako sebe kot tudi druge udeležence v prometu, saj lahko pride do zastojev ali nevarnih naletov in prometnih nesreč," še opozarjajo pri Policiji. 

Kako ravnati v neurju, ko pred seboj vidite bore malo ali ko vas ujame toča? "Med neurjem ali podobnimi dogodki priporočamo, da vozite posebno previdno in hitrost svoje vožnje prilagodite razmeram. Če ste takrat na avtocesti, se izključite iz prometa na prvem primernem mestu (počivališču, izvozu ipd.), nato pa poiščite primerno zavetje za vozilo, kjer je to pač dovoljeno," sporočajo s Policije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • sandi76 12:50 22.julij 2023.

    Opozarja Zavod reševalni pas ? Ali obstaja še kakšen zavod "Ustavi pri rdeči luči", ali pa "vozi po predpisih!".... pa še bi se našlo. Kakšni zavodi so to, ali prejemajo državni denar zato, da opozarjajo nekaj, kar je zapisano v ...prikaži več v zakonih ? Kaj pa , če bi namesto tega policija ukrepala in pisala kazni ??

  • Boris 10:21 22.julij 2023.

    Tako preprosto in poceni je dandanes biti družbeno moralni križar. Naj mi nekdo primerja te številke "smrtno nevarnega" ustavljanja z debilnim kajenjem, depresivno vožnjo v službo ali domov, zožanji in upočasnitvami zaradi del ali omejitev, in še bi lahko našteval. ...prikaži več To ubija, ljudeki, to ubija vsak dan.

  • Naklonsky 09:40 22.julij 2023.

    Še dobro, da avtocestna policija takoj ukrepa in takšnih primerov dejansko sploh ni.