Slovenija
25 ogledov

Nov predlog za "zamrznitev" Zidarja

Ivan Zidar (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Podjetje Liko Liboje predlaga zamrznitev deležev treh vodilnih v SCT.

Družba Liko Liboje je vložila predlog za začasno odredbo, s katero bi sodišče zamrznilo možnost, da trije vodilni v SCT razpolagajo s svojimi deleži v SCT Holdingu, prek katerega obvladujejo večino SCT, poroča časnik Dnevnik.

Gre za Ivana Zidarja, Aleksandra Mezeta in Janeza Jamnika. Kot smo že poročali, je grosupeljsko sodišče Jamniku že zamrznilo premoženje in razpolaganje z njegovim delom v SCT, enako odločitev pa naj bi kmalu sprejeli tako za Zidarja kot za Mezeta.

750 tisoč evrov terjatev
Predlog za odredbo se nanaša na terjatev do SCT v višini skoraj 750 tisoč evrov. V Liku Liboje so ga vložili, ker nameravajo v kratkem zoper tri vodilne menedžerje SCT sprožiti pravdni postopek zaradi sporne odprodaje SCT Tovarne kovinske opreme.

Mesec dni po nakupu stečaj
Konec novembra lani je novoustanovljeno podjetje SCT Investicije, ki je v lasti Zidarja, Mezeta in Jamnika, od skupine SCT za 2,45 milijona evrov odkupilo eno finančno bolj zdravih hčera SCT, Tovarno kovinske opreme.

Pri tem je iz dokumentov po poročanju Dnevnika razvidno, da so menedžerji za delež dejansko plačali le 1,44 milijona evrov. Za plačilo preostalega dela kupnine pa so najeli posojilo, in to kar pri samem prodajalcu, podjetju SCT Naložbe.

SCT je le dober mesec po poslu na sodišče vložil predlog za prisilno poravnavo.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.