Slovenija
28 ogledov

Nov preizkus akustike v Stožicah

Elton John Boštjan Tacol
Stožice. Po Eltonu Johnu danes Čolić, čez en teden Parni valjak.

Ljubljana. Zdravko Čolić je pred nocojšnjim koncertom v dvorani Stožice zahteval, naj mu zagotovijo brezhibno tehnično opremo. “Akustika je zelo dobra, prav tako kritike tistih, ki se na to spoznajo. Prepričan sem, da bodo, tako kot je bil Elton John, tudi Čolić in vsi naslednji glasbeni izvajalci z njo zadovoljni,” meni Roman Jakič, direktor javnega zavoda Šport Ljubljana, ki upravlja Stožice.

Jaša Lorenčič, glasbeni novinar in obiskovalec številnih koncertov doma in v tujini, pa pravi, da bosta prav koncerta Čolića in Parnega valjaka odgovorila na vprašanje, ali je zvok v dvorani res boljši ali je bil na koncertu Eltona Johna, ki je bil prvi koncert v dvorani po popravilu akustike, zasluga Eltonove ekipe. “Na prvo žogo lahko rečem, da je akustika v dvorani boljša in da je odmevni čas krajši. Ni pa to to,” še pravi Lorenčič.

Ob tem izpostavlja, da bo dvorana v Stožicah v primerjavi s podobnimi dvoranami v Zagrebu, Beogradu in na Dunaju vedno imela težave z zvokom: “Osnovna konstrukcija dvorane je za koncerte zgrešena, kupola je previsoko. Zvok pride od zadaj, čakaš ga.

Komentarjev 2
  • ZasekaMož 19:04 10.december 2011.

    sravko

  • izRODEk 17:46 10.december 2011.

    Tale Jaša malo povprek vse tole "ocenjuje"...Treba je pravilno usmeriti LineArray-e, treba je kakšno delay linijo postaviti, da se pa tudi veliko narediti z difuzorji po stenah in stropu..Šalabajzerji... : )