Slovenija
17260 ogledov

Nov prestop iz Desusa k Aleksandri Pivec

Aleksandra Pivec Saša Despot
Prestopil k Pivčevi, delal bo še naprej za DeSus

"31.12.2021 sem po več letih članstva, izstopil iz stranke DeSUS. Sam se tam nisem več počutil dobrodošlega, predvsem pa sem spoznal, da poslanstvo stranke - t.j. delo za starejše in druge ranljive skupine, očitno ni bilo več glavno vodilo. To je ugotovilo tudi veliko ljudi iz mojega okraja, ki si je želelo sprememb," svojo odločitev pojasnjuje predstavnik za odnose z javnostmi poslanske skupine Desusa Dejan Cesar.

Še naprej bo delal za Desus

Cesar bo kljub izstopu iz stranke še naprej. "Verjamem, da je moja odločitev koga presenetila," pravi Cesar, ki je bil nedavno na predlog poslanske skupine Desus postal tudi svetnik RTV Slovenija. Prav njegova kandidatura za svetnika naj bi bila razlog za zadnji spor v DeSusu, saj stranka njegove kandidature ni podprla, češ, da gre za neustreznega kandidata.

Mestu svetnika se ne bo odpovedal

Cesar se mestu svetnika ne bo odpovedal, kar pomeni, da ima po novem svojega predstavnika v svetu RTV Slovenija tudi stranka Nova dežela. "Državni zbor me je potrdil z glasovi različnih poslanskih skupin in strank, za kar se vsem poslancem iskreno zahvaljujem. Vedno bom zagovarjal medijsko neodvisnost, moje delo v programskem svetu pa ne bo imelo politične barve," pravi Cesar.

Ankete: Desus tone

V domači Sevnici je Cesar že ustanovil občinski odbor Naše dežele. "Glede na vsa sporočila in klice, ki smo jih dobili, lahko rečem, da se hitro širimo," pravi.  

K nekdanji predsednici Desusa je nedavno prestopila tudi poslanka SMC Mateja Udovč, kar pomeni, da je Naša dežela že zastopana v parlamentu. Za lažjo vložitev kandidature na prihajajočih volitvah bi Pivčeva potrebovala še dva podpisa poslancev državnega zbora. Veliko je ugibanj, ali bodo podpise prispevali poslanci Desus, saj njihovi stranki ankete kažejo, da bo izpadla iz parlamenta, medtem, ko Pivčevi novi stranki kažejo na preboj v parlament. 

Komentarjev 29
  • Avatar Zala
    Zala 15:05 05.januar 2022.

    Ankete: Desus tone, ... da jim ne bi kdo slučajno podal rešilni jopič.

  • PaPajapopi 14:46 05.januar 2022.

    Prodane duše ! ! !

  • jakec1575 14:28 05.januar 2022.

    Odkrivajo se se zadnji podtaknjenci sdsa v drugih strankah. Sprasujem se. A mu je dala?