Slovenija
97 ogledov

Nov primer mučenja živali

Mučenje psa
1/8
Dare Čekeliš
Člani Obalnega društva proti mučenju živali so včeraj popoldne naleteli na sestradanega in dehidriranega psa.

Kubed. Člani Obalnega društva proti mučenju živali (ODPMŽ) so včeraj popoldne na cesti v Kubedu pri Kopru naleteli na grozovit prizor. Sredi ceste je ležal sestradan in dehidriran pes, poln bolh. Pes je v izjemno slabem stanju, saj je očitno utrpel daljše mučenje, zdaj pa je v veterinarski oskrbi. "Pozivamo vse občane, da (lahko tudi anonimno) na mail obalno.dpmz@gmail.com, preko SMS-a ali telefona (041 626 448) sporočijo kakršen koli podatek, ki bi lahko pomagal pri odkritju tistega, ki je to bitje pustil v takem stanju," pozivajo v ODPMŽ.

Lani Boršt

Lani poleti so člani ODPMŽ doživeli šok, ko so pred hišo lastnika v Borštu v zadnjih izdihljajih našli psa, ki so ga dobesedno pojedle bolhe. Lastniku zdaj na koprskem sodišču sodijo zaradi mučenja živali (zakon predvideva tudi do enega leta zapora), vendar se je prvi obravnavi izognil, saj so ga pred sodiščem s transparenti pričakali jezni nasprotniki mučenja živali.

Komentarjev 6
  • BenX 17:26 19.julij 2011.

    najbol žalostno je, da se lastniku (če se ga bo uradno sploh našlo) v tej naši banana republiki ne bo zgodilo nič! groza...

  • Nada Janežič 15:56 19.julij 2011.

    Taki ljudje ne bi smeli imeti zivali.Naj uvedejo strozje kazni,pa vecji nadzor saj se vidi takoj katera zival je zanemariena itd.

  • astra 15:54 19.julij 2011.

    Jaz se ti pridrozujem