Slovenija
12 ogledov

Nov rekord na Barcolani

barcolana
1/25
Žurnal24 main
Simčičev Esimit Europa 2 je izboljšal rekord tradicionalne tržaške regate, ki letos poteka že dvainštiridesetič zapored.
V GALERIJI si lahko pogledate fotografije z letošnje Barcolane.

Na cilj je prijadral v 56 minutah in 13 sekundah. Na drugo mesto se je uvrstila Maxi Jena Mitje Kosmine, tretji pa je bil Bauxt Vte.

Na letošnji Barcolani sodeluje okoli 2000 plovil, 35 tisoč oseb je v njihovih posadkah, morsko predstavo pa spremlja več kot 300 tisoč gledalcev, objavljajo na uradni spletni strani regate.

Proti terminalom
Regato so sicer spremljali protesti nevladne organizacije Alpe Adria Green, ki nasprotuje plinskim terminalom v Tržaškem zalivu.

Okrog 20 aktivistov organizacije je po navedbah STA okoli 10. ure z dvema ploviloma, opremljenima s transparenti in zastavami, krenilo proti prvi boji regatnega polja Barcolane.

S prisotnostjo ob eni od boj, kjer jadrnice obračajo, želijo pritegniti pozornost javnosti in ji sporočiti, kaj se dogaja, je za STA dejal eden od članov Franc Malečkar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.