Slovenija
14 ogledov

Nov rekord Žurnala

Žurnal24 main
Branost. Žurnal je absolutno najbolj bran tiskani medij, Žurnal24 prvi med splošnoinformativnimi dnevniki.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Žurnal je prebil magično mejo 400 tisoč bralcev in je prvič 'osamljen' na vrhu, saj je razlika med njim in drugouvrščenim statistično značilna,” je povedal Andraž Zorko, direktor raziskav v Valiconu, izvajalcu Nacionalne raziskave branosti (NRB). Žurnal vsak teden bere 414 tisoč ljudi, kar je 44 tisoč več kot ob zadnjem merjenju, na lestvici najbolj branih tiskanih medijev pa mu sledita priloga Vikend (364 tisoč bralcev) in Nedeljski dnevnik (355 tisoč).

Branost je zrasla tudi Žurnalu24, ki ga redno bere 294 tisoč ljudi in tako ostaja najbolj bran splošnoinformativni dnevnik; pred njim je s 318 tisoč bralci le tabloid Slovenske novice. “Žurnal in Žurnal24 sta očitno časopisa prihodnosti, saj ima zlasti Žurnal24 izjemno velik delež mladih bralcev in tistih, ki so v najaktivnejšem življenjskem obdobju,” pravi Goran Novković, odgovorni urednik obeh časopisov.

V krizi beremo več
Branost tiskanih medijev je v celoti zrasla za skoraj pet odstotkov. V Valiconu ugotavljajo, da imajo v krizi ljudje več časa, poleg tega pa si časopise bolj izposojajo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.