Slovenija
27176 ogledov

Nov rekorden zaseg Fursa. Bo dražba?

Zaseg cigaret in tobaka Finančna uprava RS
Finančna uprava objavila, da so zasegli rekordno količino tobaka.

Delavci finančne uprave so v torek v tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak pri pregledu tovora odkrili 75 v folijo ovitih kartonskih škatel, v katerih je bilo skupino 11 ton drobno rezanega tobaka, ki sta ga voznika prevažala nezakonito.

Kot so zapisali na finančni upravi, sta tovornjak upravljala tuja državljana brez sklenjene pogodbe o zaposlitvi oz. brez prijave v ustrezna zavarovanja. Skupno pa so v nadzoru ugotovili kar deset kršitev različnih zakonskih določb, zaradi česar bodo uvedli ustrezne prekrškovne postopke.

Gre za največji zaseg oz. odkritje doslej, ob prodaji takšne količine tobaka na črnem trgu, kamor je bil tovor namenjen, pa bi bil državni proračun oškodovan za najmanj 1,8 milijona evrov, so pojasnili na finančni upravi.

Pri tem pa so se na Twitterju pošalili, da se je nekomu ponesrečilo "nakupovanje" na Blackfriday (črni petek). Za vse tiste, ki sprašujejo za prijatelje, pa so dodali, da dražbe ne bo. V sporočilu pojasnjujejo, da bo šlo zaseženo blago v uničenje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
 • luka115 22:28 26.november 2021.

  Ja voznikoma hitr papirje dat....pa socialko....sluzbo ...itd ...Drgac pa iz fotk je razvidno ..da je tobak full slab ...smeti ...neobdelan ...Made in Greece ...verjetn ...

 • Avatar darklord
  darklord 17:10 26.november 2021.

  Po vseh navedenih prekrških je potrebno zaplenili tovor in kamion. Robo bodo uničili, kamion pa naj prodajo na dražbi.

 • albert6 15:33 26.november 2021.

  Spt bo nekdo pospravil lep denar