Slovenija
53 ogledov

Nov rentgen še letos

Obstoječi rentgen v Zdravstvenem domu Kranj je star 30 let. V preteklosti se je Iztok Golob
Razpis. Na ponovljenega prispeli dve ponudbi. Razpis tudi za najem bazena.

Kranj. Nov rentgen v zdravstvenem domu bi kljub zapletom pri izbiri ponudnika lahko postavili še letos, meni Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske (OZG). Na spomladanski razpis se je namreč eden od ponudnikov pritožil in mu je na državni revizijski komisiji tudi uspelo, zato so morali razpis ponoviti.

Odločitev še ta mesec

Ponovljeni razpis je sicer že zaključen, prispeli pa sta dve ponudbi, ki ju na OZG še proučujejo. Veternik pričakuje, da bo odločitev o izbiri padla do konca meseca. Vrednost investicije ocenjuje na do pol milijona evrov; pred namestitvijo novega aparata bo potreben tudi gradbeni poseg oziroma preureditev zdajšnjega prostora. Investicija vključuje tudi programsko opremo, ki bo omogočala prenos posnetka po računalniški mreži v ambulanto pa tudi zunaj zdravstvenega doma.

Razpis za najem bazena

Sicer pa naj bi na OZG do konca meseca objavili tudi razpis za oddajo bazena v najem, ki je že nekaj časa zaprt. Veternik pričakuje, da ga bo najemnik usposobil za delovanje, v zameno za nižjo najemnino pa naj bi določena sredstva vložil v obnovo. Najemnik bo sicer izvajal svoje dejavnosti, določeno število ur pa bo še vedno na voljo za terapije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.