Slovenija
66 ogledov

Nov sesalnik, novi delavci

"Lani smo število zaposlenih povišali za okrog 40, zaradi širitve proizvodnje se Žurnal24 main
Kolektor Liv dodatno zaposluje. Liv Hidravlika Italijanom?
Dvigala prodana?
Fassi. Italijansko podjetje iz Bergama je po neuradnih informacijah od družbe Liv Hidravlika in kolesa kupilo program hidravličnih dvigal, kjer je bil lani padec prodaje več kot 80-odstoten. Direktor Jelen, ki je že lani nakazoval odprodajo tega programa, ni bil dosegljiv, njegova pomočnica pa je pogovore z Italijani potrdila.

“Konec lanskega leta smo začeli proizvajati nov tip talnega sesalnika najvišjega cenovnega razreda, zato si na programu čistilne tehnike letos obetamo največjo rast,” je dejal Milan Potužák, direktor podjetja Kolektor Liv, ki zaposluje 460 ljudi in uspešno premaguje krizo. Ta sesalnik bo velika uspešnica.

Že lani so prihodke povečali, letos pa naj bi presegli 50 milijonov evrov prodaje. V programu avtomobilske tehnike, kjer ustvarijo polovico prihodkov, so lani imeli 35-odstotno rast, letos jo bodo še povečali. “Imeli smo srečo, da smo bili z izdelki prisotni v proizvodnji avtomobilov nižjega cenovnega razreda, ki so se dobro prodajali na račun subvencij v nekaterih državah,” je razložil Potužák. Zaradi krize v gradbeništvu so večji padec naročil imeli pri programu sanitarne tehnike, na katerega zdaj osredotočajo razvoj.
 

7 milijonov evrov prihodkov si v podjetju Kolektor Liv obetajo od novega sesalnika, ki ga prodaja partnersko podjetje Lux iz Švice.

Končno lanski regres
Manj svetla pa je še vedno slika v sosednjem podjetju Liv Nova z 209 zaposlenimi, ki ga je po lanski prekinitvi likvidacije ustanovila družba Liv Hidravlika in kolesa. Direktor Boris Jelen zaradi bolniške odsotnosti ni bil dosegljiv, njegova pomočnica Senka Pavlovič pa je povedala, da le rahlo presegajo lansko raven, ko je na programu koles prodaja padla za do 60 odstotkov. Zaradi sezonskega značaja izdelkov se pozna tudi dolga zima. “Plače prejemamo z zamikom, regres za lani pa smo v skladu z dogovorom dobili v teh dneh,” nam je povedal Dragan Barukčič, predsednik sindikata Skei v podjetju.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.