Slovenija
14 ogledov

Nov študent bo 2010

V Ljubljani je bilo lani razpisanih 10.559 mest za študente, od tega 7.439 v jav Žurnal24 main
Vegrad bo kampus ob Vojkovi cesti začel graditi šele jeseni, končati pa nameravajo do začetka študijskega leta 2010/2011.

Trenutno projektiranje študentskih sob in stanovanj ob Vojkovi poteka po predvidenih terminskih planih - v Vegradu se pripravljajo na pridobitev gradbenega dovoljenja. Graditi bodo začeli jeseni letos, končati pa nameravajo do začetka študijskega leta 2010/2011.
Na ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZŠT) so poslali pismo z vprašanjem, ali so v Ljubljani še potrebe po študentskih posteljah, z ministrstva pa so odgovorili, da potrebe so in da gradnjo podpirajo. Toda nihče ne omenja koncesije za delovanje študentskega doma.

Obnove, ne novogradnje
MVZŠT v Ljubljani ne načrtuje nobenega novega državnega študentskega doma, le prenove in nadzidave. " Gradnje so v glavnem končane," je sporočila Darinka Kabelka iz Študentskih domov v Ljubljani.
Letos bodo tako prenovili stavbno pohištvo in sanitarije v domu IV v Rožni dolini, zamenjali okna dveh domov na Viču in na Ilirski, zamenjali kuhinje domov na Kardeljevi ploščadi, kjer bodo kot na Ilirski in Topniški zamenjali še bojlerje, Akademski kolegij bodo ožičili. Obnove bodo stale 1,8 milijona evrov. Začeli bodo rekonstrukcijo in nadzidavo enke v Rožni dolini z novimi 43 sobami, kar bo stalo slabih šest milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.