Slovenija
27 ogledov

Nov upravni center smiseln

Ob stavbi Občine Jesenice ministrstvo za javno upravo gradi 2,3 milijona evrov v Žurnal24 main
Kriza. Država gradi nov upravni center za 2,3 milijona evrov.

Gradnja novega upravnega centra ob občinski stavbi je zmotila nekatere bralce; ti so se obrnili na nas, ker jih zanima, zakaj država ob vsem govorjenju o prazni državni blagajni gradi nov sedež upravne enote in izpostave Dursa.

“Vzrok za gradnjo sta razpršenost in neprimernost prostorov, v katerih delujejo državni organi, obstoječi prostori pa tudi niso v lasti države, zato celovita obnova starega objekta ni mogoča,” je za Žurnal dejal Miran Koren, tiskovni predstavnik ministrstva za javno upravo, in dodal, da je gradnja centra načrtovana v proračunu, investicijska dokumentacija pa izkazuje smiselnost investicije.

Gre za edino novogradnjo upravnega centra v Sloveniji, ki bo stala 2,3 milijona evrov, v celoti pa jo financirata ministrstvo za javno upravo in davčni urad. “Center bo predvidoma dokončan v začetku leta 2012,” so povedali na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.