Slovenija
48 ogledov

Nov val na zavod

Peter Kosi Boštjan Tacol
Odpuščanje. Granit diha na škrge, možen stečaj podjetja s 160 zaposlenimi.

“Projekta izgradnje nove medicinske fakultete in dokončanje terminala na mariborskem letališču nista ogrožena. Dela potekajo normalno naprej, saj smo projekta na razpisu dobili skupaj z dvema velikima partnerjema,” je za Žurnal pojasnil Peter Kosi, direktor bistriškega Granita, ki je v hudih težavah.

Potrebovali bi dva milijona

Podjetje ima namreč že nekaj časa zaradi izvršbe davčne uprave blokirane račune. Zamujajo z izplačilom plač, regresa in prispevkov za delavce, zato so ti napovedali stavko, v četrtek pa so se dogovorili, da ostanejo raje doma na čakanju. Breda Črnčec, predstavnica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), ki pokriva področje gradbeništva, je pojasnila, da je najbolj kritično podjetje v skupini Granit Granit gradbeništvo, ki zaposluje okoli 160 delavcev.

“Če ne bo denarja za plače, smo se dogovorili, da bo direktor v ponedeljek vložil predlog za stečaj podjetja,” je pojasnila Črnčečeva. Peter Kosi je še povedal, da bi za deblokacijo računov in poplačilo delavcev potrebovali okoli dva milijona evrov.

“Z bankami se pogajamo, da bi dobili ta denar, saj je dela še vedno dovolj,” je dodal. Sicer pa je eden od projektov, ki mu zaradi težav v Granitu dela stojijo, sakralni objekt Don Bosko pri nakupovalnem središču Qlandija v Mariboru. “Če ne bo šlo drugače, bomo morali z investitorjem najti novo rešitev,” je še povedal prvi mož 
Granita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.