Slovenija
33 ogledov

Nov vodja nadzornikov NLB

upravna stavba NLB Pixsell
Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) je na današnji seji za svojega predsednika imenoval Janka Medjo, za njegova namestnika pa Rieta Docxa in Stephana Wilckea.

Nadzorni svet banke v novi sestavi – poleg Medje, Docxa in Wilckea so v njem še John Hollows, Sašo Cunder, Miro Germ, Albin Hojnik, Miran Pleterski, Matjaž Schroll in Klemen Vidic – se je na ustanovni seji sicer sestal že 3. julija, a takrat predsednika kljub drugačnim pričakovanjem ni imenoval. Takrat so se nadzorniki dogovorili le o načinu dela v prihodnje.

Izhodišča za upravo

Kot so po današnji seji nadzornikov sporočili iz NLB, je nadzorni svet začel tudi z oblikovanji izhodišč za imenovanje novega predsednika uprave NLB. Upravo banke namreč začasno vodi predsednik Božo Jašovič, čeprav je s tega mesta odstopil konec preteklega leta. Iz uprave je v začetku februarja odšel član Robert Kleindienst, v njej pa so ostali David Benedek, Marko Jazbec in Guy Snoeks iz vrst belgijske KBC.

Veliko seznanjanja

Nadzorni svet se je seznanil s poročilom o poslovanju NLB in skupine NLB v prvih šestih mesecih leta, imenoval pa je tudi člane treh komisij nadzornega sveta – komisije za revizijo, komisije za tveganja ter komisije za prejemke in imenovanja.

Dogovoril se je tudi o nadaljnjem delu ter se seznanil s povzetkom poročila o skrbnem pregledu NLB in informaciji o postopkih, vezanih na program prestrukturiranja za Evropsko komisijo.
Nadzorni svet je podal še soglasje k nekaterim poslom banke, za katere je to potrebno. Kot običajno so se nadzorniki seznanili tudi z aktualnimi priporočili Banke Slovenije, so še sporočili iz NLB.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.