Slovenija
43 ogledov

Nov vrhunec bo julija

Osebne izkaznice. Boštjan Tacol
Dokumenti. Kljub veliko vlogam se aprila rok izdelave ni podaljšal.

Kljub povečanemu številu vlog se čas za izdelavo dokumentov aprila ni podaljšal, so povedali na ministrstvu za notranje zadeve. Cetis je osebno izkaznico in potni list izdelal najpozneje v štirih delovnih dneh (brez dostave do upravne enote ali na dom). Za izdelavo osebne izkaznice ima sicer po pogodbi štiri, za potni list pa sedem dni časa.

Ena ura na upravni enoti

Se je pa zaradi povečanega povpraševanja podaljšala čakalna doba za vložitev vloge na upravnih enotah. “Na največjih upravnih enotah v Ljubljani in Mariboru je v konicah trajala tudi do ene ure,” so povedali na 
ministrstvu.

Nov vrhunec bo julija

Aprila je bilo vloženih 27.205 vlog za izdajo potnega lista in 59.642 vlog za izdajo osebne izkaznice. Več potnih listov kot aprila poteče le še julija (dobrih 89 tisoč), več osebnih izkaznic kot aprila, ko jih je poteklo 44 tisoč, poteče še junija (dobrih 59 tisoč), vrhunec pa bo julija, ko bo poteklo več kot 90 tisoč osebnih izkaznic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.