Slovenija
33 ogledov

Nov Windows 8 dostopen v obliki predogleda

Julie Larson-Green predstavlja Windows 8 Consumer Preview Reuters
Ameriški proizvajalec programske opreme Microsoft je danes najavil dostopnost predogleda naslednje različice operacijskega sistema Windows 8 za domače uporabnike. Možno ga je prenesti z uradnega portala operacijskega sistema.

Windows 8 Consumer Preview po navedbah slovenske podružnice Microsofta nudi robustnejšo izkušnjo preizkusa najbolj razširjenega operacijskega sistema na svetu in je na voljo najširšemu krogu uporabnikov. Microsoft je sicer že konec lanskega leta predstavil preizkusno različico za razvijalce Developer Preview in zabeležil več kot tri milijone prenosov.

Microsoft je na dogodku v okviru te dni potekajočega svetovnega kongresa mobilne telefonije v Barceloni, ki so se ga udeležili partnerji iz Evrope in sveta, predstavil tudi nekatere ključne posodobitve v novi preizkusni različici.

Nova preizkusna različica glede na različico za razvijalce iz septembra lani prinaša zaokroženo uporabniško izkušnjo z dotikom, miško in tipkovnico, nadaljnje dodelave razvojne platforme ter izboljšave zmogljivosti, kakovosti in zanesljivosti vseh podsistemov.

Novosti tudi spletna trgovina in brskalnik

Windows 8 Consumer Preview spremlja tudi odprtje preizkusne različice trgovine Windows Store, ki so jo Microsoft in različni drugi ponudniki že napolnili z različnimi aplikacijami. V času, ko bo na voljo Consumer Preview, bodo te aplikacije lahko uporabniki uporabljali brezplačno. Trgovina Windows Store bo nudila personalizirana priporočila, uporabniki Windows 8 pa bodo lahko aplikacije in njihove nastavitve prenašali med različnimi osebnimi računalniki.

Novost je tudi Internet Explorer 10 Platform Preview 5. Spletni brskalnik je zastavljen na novo, da bi ustvaril izkušnje, zasnovane posebej za naprave Windows 8. Uporabniški vmesnik sega do robov zaslona, kar pomeni, da prikaže več spletnih vsebin.

Microsoft je poleg tega na prireditvi prikazal Windows 8 na širokem naboru novih referenčnih naprav, ki temeljijo na arhitekturah x86 in ARM. Ta strojna oprema bo izbranim razvijalcem na voljo za preizkušanje.

Komentarjev 1
  • dostvasmam 12:11 05.junij 2012.

    sprobano. zaenkraat beda. to je za telefone oz. touch računalnike ne pa klasične pc-je.