Slovenija
2 ogledov

Nova bolnišnica šele pozimi

Zoran Jankovic zurnal24 Žurnal24 main
Ljubljanski župan Zoran Jankovič je napovedal, da bo Ljubljana do konca leta dobila negovalno bolnišnico. Prenova tunela pod gradom pa se bo zavlekla.

Po besedah župana bo slovenska prestolnica dobila negovalno bolnišnico v prostorih pediatrične klinike z novim letom in ne s septembrom, kot je bilo prvotno napovedano. Bolnišnica je bila tudi osrednja tema, o kateri se je Jankovič v ponedeljek pogovarjal z ministrom za zdravje Borutom Miklavčičem.

"Trenutno poteka postopek za razpis za adaptacijo,"
je pojasnil in dodal, da bodo v stavbi uredili 100 postelj mestnega negovalnega oddelka, Klinični center pa bo uredil še laboratorije. Sicer sta se z Miklavčičem po Jankovičevih besedah na sestanku v ponedeljek pogovarjala tudi o lokaciji za zasebno zdravstveno ustanovo.

 

Dakićevo v NLB

Janković je komentiral tudi imenovanje njegove podžupanje Jadranke Dakić v nadzorni svet Mercatorja.  Ljubljanski župan pravi, da je Dakićeva najboljša finančnica v državi in da bi morala biti tudi v nadzornem svetu Nove Ljubljanske banke.

Tunel v katastrofalnem stanju
Ljubljana naj bi jeseni dočakala tudi težko pričakovano odprtje Kopitarjeve ceste, ki je po Jankovičevih besedah trenutno prioriteta občine, zavlekla pa se bodo dela v tunelu pod Ljubljanskim gradom. "Tunel je v zelo slabem stanju in danes čakamo na poročilo nadzornih organov," župan odgovarja na vprašanje, kdaj se predvideva odprtje.

Sicer pa se je Jankovič dotaknil tudi problema motoristov reševalcev, botaničnega vrta, gradnje stadiona, Emonike in Šumija. 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.