Slovenija
285 ogledov

Nova delovna mesta za Žirovnico

“Predvidena je rast podjetja, ob tem pa bomo potrebovali tudi več ljudi,” je pov Žurnal24 main
Poslovna cona. Podpisana pogodba za selitev podjetja Saxonia Franke. Zanimanje za cono je veliko.

“Začetek gradnje načrtujemo za letos jeseni, za časovnico gradnje pa je še prezgodaj. Predvidevamo, da bi že poleti 2012 lahko začeli proizvodnjo na novi lokaciji,” je ob včerajšnjem podpisu pogodbe za nakup zemljišča v nastajajoči poslovni coni Žirovnica povedal Uwe Fürst, direktor podjetja Saxonia-Franke.

Podjetje ima preveč naročil za trenutno lokacijo v Tržiču, zato bodo na novi lokaciji proizvodnjo širili s sedanjih dveh na pet tisoč kvadratnih metrov, načrtujejo tudi povečanje števila zaposlenih s 50 na 70, številka pa bo po Fürstovih besedah še rasla.

Zemljišča nared julija

Zemljišča v poslovni coni Žirovnica, kjer so se dela na infrastrukturni ureditvi začela sredi januarja, bodo po pojasnilih direktorice RP investicij Sabine Fašmon-Muznik pripravljena julija in predana avgusta: “Zanimanje za prvo poslovno cono v Žirovnici je precejšnje, saj predvidevamo, da bomo v kratkem zapolnili 30 odstotkov prostih zemljišč, pa tudi, da bomo poslovno cono zapolnili v 
petih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.