Slovenija
11 ogledov

Nova generacija Applovih prenosnikov

Na prvi pogled se prenosniki nove linije družine MacBook Pro ne razlikujejo od n Žurnal24 main
Najzmoglivejši Applovi prenosniki se ponašajo z izboljšano baterijo in novimi Intelovimi procesorji. Cena: od 1.230 do 2.400 evrov.

Predstavnik prenovljene linije prenosnikov MacBook Pro se na prvi pogled prav nič ne razlikuje od svojega starejšega brata. Še vedno odet v ohišje, izdelano iz enega samega kosa aluminija z linijami značilnimi za minimalistično oblikovanje kaže na to, da pri Applu zmagovalnega konja ne bodo menjali. Na voljo je v treh velikostih - s 13-, 15- in 17- palčnim LED osvetljenim zaslonom, katerega osvetilitev, glede na razmere v okolici, samodejno prilagaja tipalo. To skrbi tudi za osvetlitev tipkovnice. Poleg izboljšane baterije, tudi taki in podobni energijsko varčni elementi, prispevajo k dolgi avtonomiji delovanja. Med našim testom smo brez večjih obremenitev, pretežno ob brskanju po spletu in ob uporabi preprostejših programov, prenosnik ob enkratnem polnenju uporabljali slabih šest ur. Proizvajalec jih sicer obljublja do devet.

Poleg baterije je nov tudi procesor. Odvisno od tega kako globoko boste segli v žep, prenosnik lahko poganjata Intelova Core i5  ali Intel Core i7,  s frekvecno delovanja 2,53 Ghz ali 2,66 Ghz. Najmanjša verzija je bila za nove procesorje prikrajšana, še vedno jo poganja starejša generacija procesorjev Core 2 Duo. Drugih, (re)volucionarnih sprememb ni. Še vedno imajo vsi 4GB delovnega pomnilnika, ki ga lahko po želji razširimo na 8GB. Kapacitete trdih diskov se gibljejo od 250GB do 500 GB, prenosni računalnik pa lahko povežete s telefonom ali drugo napravo preko brezžične povezave bluetooth. Nad zaslonom imajo prav vse različice vgrajeno kamero, za kar najboljšo grafično izkušnjo pa skrbi grafična kartica Nvidia GT 330M z avtomatskim grafičnim preklopom in s 512MB delovnega pomnilnika.

Nova generacija je pri nekaterih slovenskih prodajalcih že na voljo. Za različico s 13 – palčnim zaslonom bodo od vas zahtevali najmanj 1.230 evrov, za dva palca več boste odšteli najmanj 1.890 evrov, za največji zaslon pa že 2.390 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.