Slovenija
521 ogledov

Nova imena ljubljanskih ulic

Ljubljana - zemljevid MOL
V posameznih delih četrtnih skupnosti Center, Moste, Rožnik in Šiška bodo obveljala nova imena ulic. Predhodno posvetovanje se je začelo v petek z objavo predlogov imen ulic, parkov, podhoda in sprememb potekov ulic, z njim bodo zaključili 27. maja.

Na območju Mestne občine Ljubljana bodo nova imena dobile ulice: Podhod Bežigrajska vrata, Gradiškova ulica, Ulica Carla Benza in Očetovska ulica. Poleg tega bodo spremembe na nove poteku ulic: Hacquetova ulica, Koširjeva ulica, Gortanova ulica in Koblarjeva ulica. Na novo bodo imenovali tudi Park Antona Codellija, Park pravic in Park Gustava Tönniesa.

Predlogi imen ulic, parkov, podhoda in sprememb potekov ulic v naselju Ljubljana bodo do 27, maja javno razgrnjeni v času uradnih ur mestne uprave v prostorih četrtnih skupnosti Bežigrad, Center, Moste, Rožnik in Šiška ter v osrednjem atriju mestne hiše.

Polnoletne osebe, ki imajo na območju, na katerega se spremembe nanašajo, prijavljeno stalno ali začasno bivališče, in pravne osebe zasebnega in javnega prava, ki imajo na tem območju sedež, so s pozivom vabljene k predhodnemu posvetovanju z namenom, da lahko vložijo svoja mnenja, predloge in pripombe o ustreznosti predlaganih imen ulic in spremembah potekov ulic.

Mnenja, predloge in pripombe k razgrnjenim predlogom se lahko vpišejo v knjigo pripomb v času uradnih ur v prostorih, kjer so razgrnjeni, ali pa se jih pošlje s priporočeno pošto na naslov Mestni svet Mestne občine Ljubljana, Komisija za poimenovanje naselij in ulic, p.p. št. 25, 1001 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov glavna.pisarna@ljubljana.si najkasneje do 27. maja.

Stroške za menjavo dokumentov bodo občani krili sami

Geodetska uprava RS na podlagi odloka mestnega sveta izvede vse nastale spremembe in jih evidentira v registru prostorskih enot. Mestna občina Ljubljana zagotovi finančna sredstva za izvedbo s tem odlokom določenih sprememb, napisne ulične table ter tablice spremenjenih in preštevilčenih hišnih številk obstoječih stavb. 

Komentarjev 16
  • dragec 19:51 16.maj 2016.

    Janša ni slovenec, on je albanez, ali ti ni jasno

  • dragec 19:50 16.maj 2016.

    kreten ssdss ovski

  • Ferluci 14:58 16.maj 2016.

    Kaj pa 'zorangutova' ulica - od mestne hiše do živalskega vrta?