Slovenija
3393 ogledov

Nova informacija glede del v predoru Golovec

predor Golovec Saša Despot
Dela gredo h koncu, takšna je časovnica.

Dars zagotavlja, da gre obnova vzhodne cevi predora Golovec h koncu in bo zaključena do nedelje, 16. maja. Vseeno bo cev zaprta do nedelje, 23. maja, saj bodo v okviru četrte faze del namestili ventilatorje ter testirali elektro-strojno opremo. Do takrat bo promet potekal dvosmerno skozi zahodno cev, so sporočili iz družbe.

Na Darsu bodo obenem izvedli kalibracijo in vse potrebne meritve prezračevanja.

Četrto fazo del, ki je bila glede na sprva predvideno dobavo ventilatorjev predvidena v juniju, bo Dars izvedel v okviru obstoječe popolne zapore. V nasprotnem primeru bi morali v prihodnjih tednih postaviti in odstraniti več novih zapor vzhodne cevi, s tem pa bi povzročili dodatne motnje v prometu, so svojo odločitev pojasnili na Darsu.

"Podaljšanje obstoječe zapore je tako smiselno zaradi zagotovitve osnovnih testiranj opreme in s tem optimalne prometne varnosti. V tem času se bodo v obnovljeni cevi izvedli tudi pregledi predora s strani strokovnjakov Zavoda za gradbeništvo Slovenije," so zapisali v sporočilu za javnost.

V predoru Golovec bo v prihodnje sicer potrebno izvesti tudi požarni preizkus, kar vključuje testiranje ventilacije v primeru požara. Posledično bo potrebna zapora obeh cevi predora, vendar bo ta v nočnem času in v terminu manjšega prometa, so zagotovili na Darsu.    

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
  • Dusan21 19:53 13.maj 2021.

    LMŠ-ja ni brez Koprivnikarja, podrepnika. Ni brez, nemarno urejenega Medveda, prismuknjenega Korndorferja in blesavega Šarca...

  • Mehičanka76 18:26 13.maj 2021.

    A ne bi bilo noro, če bi pri nas enkrat nekaj stalo manj kot je bilo predvideno in bi bilo tudi zaključeno pred rokom? Saj verjetno še verjeli ne bi. ;)