Slovenija
27 ogledov

Nova kazenska ovadba zoper Popoviča

boris popovic Barbara Milavec
Koprski župan osumljen nevestnega dela.

RTV poroča o novi kazenski ovadbi zoper koprskega župana Borisa Popoviča, in sicer zaradi občinskega posla, povezanega z nekdanjimi gostinsko-turističnimi objekti Kompasa na nekdanjem mejnem prehodu Lazaret. 

"Občinske premetanke pri nakupu objektov, ki so se končale s sodnim sporom, naj bi krepko oškodovale proračun, samo za sodne stroške, takse in odvetnike pa je občina po ugotovitvah kriminalistov plačala najmanj 800 tisoč evrov,“ piše RTV. Popovič je tako osumljen nevestnega dela, ovadena pa je tudi predstojnica občinskega urada za nepremičnine Maja Šviligoj Černac, in sicer zaradi pomoči pri kaznivem dejanju. Grozi jima denarna kazen ali zaporna do treh let.

Občina si je premislila

Občina Koper se je s Kompasom MTS dogovorila za nakup dveh objektov na Lazaretu. Za enega bi morala odšteti 2,09 milijona evrov, za drugega 489.000 evrov. Ker so zamudili pri nakazilu desetodstotne kupnine, je Kompas ceno prve nepremičnine dvignil na 2,95 milijona. Popovič je tožil in zmagal. Obveljala je prva cena. Nakar pa občine nakup nenadoma ni več zanimal. Kompas je sprožil pravdo „v kateri je občina Koper dokazovala, da ni lastnica objekta nekdanje Kompasove restavracije na Lazaretu, Kompas pa se je skliceval na predkupno pravico, ki jo je MOK pred leti uveljavil na nepremičnino.“ Občina je izgubila. Sodišče je odločilo, da mora občina za objekta poravnati 2,58 milijona evrov.

Občina je, da bi lahko znesek plačala, morala nato sprejeti rebalans proračuna v vrednosti dobrih treh milijonov evrov.

Komentarjev 3
  • lukaz 14:09 28.september 2013.

    Kaj mora v Sloveniji politik narediti, da ga končno pošljejo v zapor?Mislim, da bi jim sodišča tudi umor oprostila.Sramota za sodišča in tožilce!!!

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 13:59 28.september 2013.

    Slišati je, da se bo znana Guinness World Records preimenovala v Popović Law Records. Slovenija je tako še enkrat več vedno bolj prepoznavna.

  • ennanova 09:02 28.september 2013.

    "Levi kolk in rehabilitacijo s pogledom na Savinjsko dolino, prosim!"Imamo preko 20 zdravilišč, ki že sedaj delujejo na visoki ravni (upam samo, da je država tu toliko razumna, da ne bo dopustila da iz te ponudbe nastane nova ruska ...prikaži več Budva). Prav tako imamo vrhunske zdravnike in tudi robotika je v vzponu. Z dobrim državno-zasebnim partnerstvom, temelječem na družbenem konsenzu in ki ne ogroža javnega zdravstva temveč …http://za-misli.si/kolumne/tomaz-pangersic/1205-levi-kolk-in-rehabilitacijo-s-pogledom-na-savinjsko-dolino-prosim