Slovenija
150 ogledov

Nova kuhinja šele po inšpekciji

jedilnica in kuhinja Anže Petkovšek
OŠ Spodnja Šiška. V zastareli kuhinji na dan pripravijo 300 malic in 950 kosil.

"Potem ko so nas inšpektorji pred dobrim tednom ustno opozorili, da bodo izdali odločbo, se je začelo premikati," je o prenovi 30 let stare kuhinje v Osnovni šoli (OŠ) Spodnja Šiška povedal ravnatelj Franci Hočevar in dodal, da so jih že prej opozarjali, da je kuhinja zastarela, zdaj pa so prvič postavili rok – prenoviti jo je treba v enem letu, še prej pa je nujno zamenjati odtoke; to bodo verjetno storili februarja med zimskimi počitnicami.

Denarja za prenovo te kuhinje v rebalansu letošnjega proračuna Mestne občine Ljubljana (MOL) ni, čeprav je za investicijsko vzdrževanje šol, ki ga zahtevajo inšpekcijske odločbe, predvidenega 1,6 milijona evrov, za drugo investicijsko vzdrževanje pa le 400 tisočakov. Hočevar meni, da je prenova kuhinje tak problem zato, ker veliko stane. V zastareli kuhinji sicer pripravijo 1.250 obrokov na dan za tri šole.

Denar za dve kuhinji

Tudi v OŠ Vižmarje - Brod so lani po inšpekcijski odločbi le dobili denar za novo kuhinjo, ki jo bodo lahko začeli uporabljati v nekaj tednih, je napovedala ravnateljica Nevenka Lamut.

V letošnjem rebalansu MOL je 250 tisoč evrov predvidenih še za obnovo kuhinje v OŠ Prežihovega Voranca. Ravnatelj Marjan Gorup je dejal, da so po skoraj desetih letih prišli na vrsto brez inšpekcijske odločbe.

Komentarjev 1
  • mb 07:05 20.januar 2012.

    za šole nikoli ni denarja. vedno morajo starši nekaj zbirati in prispevati.za kakšne tretjerazredne športne dogodke pa je denarja vedno zadosti.ali pa kakšen stadion. denar tam sploh ni vprašanje. naj stane kolikor hoče.kot v starem rimskem imperiju ...prikaži več : kruha in iger. samo da je pri nas kruha vse manj.samo še igre ostanejo