Slovenija
4 ogledov

Nova mesta za družine

Na Brdu pri Ljubljani bodo zgradili okoli 651 stanovanjskih enot, namenjenih pre Žurnal24 main
Stanovanjski sklad na območju Brda pri Ljubljani načrtuje okoli 650 stanovanj.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije je objavil javno naročilo za gradnjo stanovanjskih objektov na Brdu pri Ljubljani. Predvidenih je okoli 651 stanovanjskih enot, sklad pa je do marca za projekt namenil približno dvajset milijonov evrov.

 

Naloge za izvajalca

Dela. Izbrani izvajalec (ali izvajalci) gradbenih del bo poleg gradnje stanovanjskih in stanovanjsko-poslovnih objektov moral poskrbeti tudi za zunanjo ureditev ter prometno, komunalno in energetsko infrastrukturo.

Za mlade in družine
Stanovanja bodo pretežno namenjena prioritetnim socialnim skupinam na trgu, torej mladim družinam, družinam in mladim.

Gradnja je razdeljena na dva sklopa. Takoj po podpisu pogodbe bo izbrani izvajalec (ali izvajalci) začel graditi 194 stanovanjskih enot na prvem območju (F4) ter 187 stanovanjskih enot in pet lokalov na drugem (F5, 1. etapa). Pol  leta po podpisu pa bodo začeli še gradnjo  30 stanovanjskih enot na tretjem območju (F6). Trideset stanovanj na območju F5 bo oskrbovanih.

Prvi del mora biti dokončan v 23 mesecih, drugi v 19, za tretjega pa bo imel izvajalec časa 17 mesecev. Pod dvema deloma bo enonivojska podzemna garaža. Sklad s časovnim zamikom načrtuje še štiri območja z večstanovanjskimi objekti, kjer bo okoli 240 stanovanj.

Načrt za začetek avgusta
Začetek gradnje soseske na Brdu je, kot je zapisano v predhodnem informativnem besedilu javnega naročila, predviden avgusta. Ponudbe je treba oddati do 15. julija do 12. ure, odpiranje pa bo uro pozneje. Interesenti lahko ponudbo oddajo za enega ali več sklopov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.