Slovenija
33 ogledov

Nova ministra Janša in Černač

Zvonko Černač Anže Petkovšek
Funkcijo ministra za finance bo začasno opravljal kar predsednik vlade sam, medtem ko bo vodenje pravosodnega resorja prevzel Černač.

Premier Janez Janša je državni zbor obvestil, da bo funkcijo ministra za finance namesto Janeza Šušteršiča začasno opravljal kar sam. Istočasno je DZ obvestil, da bo funkcijo ministra za pravosodje in javno upravo namesto Senka Pličaniča prevzel minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač.

Z obvestilom se je DZ seznanil ob začetku današnje seje, medtem ko se je z odstopoma ministrov iz vrst Državljanske liste, ki je minuli teden zapustila koalicijo, seznanil že včeraj.

Pravosodni resor je Janša najprej ponudil ministrici za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmili Novak, a je ponudbo zavrnila. Kot je pojasnila pred sejo vlade, sta področji pravosodja in javne uprave zelo obsežni ter zahtevata veliko specifičnega znanja in tudi izkušenj. Zahtevata pa tudi "celo osebo", je dejala. Zato se je Janši zahvalila za ponudbo in izrazila prepričanje, da bo našel ustrezno rešitev.

Državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje in javno upravo bo postala Mojca Kucler Dolinar, sicer članica NSi in nekdanja ministrica za visoko šolstvo.

Nova sekretarja Šircelj in Brščič

Na ministrstvu za finance pa sta državna sekretarja postala sedanji državni sekretar v Janševem kabinetu Bernard Brščič in poslanec SDS Andrej Šircelj. Slednji je danes zagotovil, da se bo na ministrstvu vodilo politiko, s katero se bodo še naprej konsolidirale javne finance, saniral bančni sistem in poskrbelo za to, da bo država poravnavala vse svoje obveznosti. Po njegovih besedah zato ni nobenega razloga za dvom v stabilnost javnih financ.

Šircelj je v izjavi za medije v DZ napovedal še, da se bodo hkrati z različnimi ukrepi odpirale možnosti za dodatna vlaganja v slovensko gospodarstvo in za to, da se bodo gospodarski subjekti v Sloveniji dobro počutili, da bodo ustvarjali čim večjo dodano vrednost in čim več zaposlovali.

Komentarjev 18
  • Scott 01:59 02.februar 2013.

    Komaj čakaš,da oblast prevzamejo;ata-pampers.bonsai in stopetinšestdesetorazredna tema.kaj?Takrat pa bo prihajalo do spontanih orgazmov,kaj?

  • pikijakob 21:20 01.februar 2013.

    treba si je teren naštimat, da bo roka lažje v marmelado lezla neopazno.

  • Stolp 18:25 01.februar 2013.

    Pizdite a pizdite levaki. Vas je Janša spet scat peljal!