Slovenija
56256 ogledov

Nova napoved sneženja v nižinah, koliko ga lahko zapade?

Sneg
Pripravite se na nižje temperature!

Vremenoslovci za danes napovedujejo spremenljivo oblačno vreme. "Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte," pravijo pri Agenciji za okolje. "Ponekod bo pihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 9, na Primorskem in na vzhodu do 11 stopinj Celzija."

Jutri bo večino dneva precej jasno, zapihal bo jugozahodnik, ki se bo popoldne še nekoliko okrepil. "Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -3, ob morju do 1, najvišje dnevne od 6 do 11, v severni Sloveniji okoli 3 stopinj Celzija," pišejo pri Arso.

V noči na petek se bo od zahoda pooblačilo, v petek čez dan se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne krepile, meja sneženja se bo proti večeru spuščala. "V soboto bo oblačno, občasno bo snežilo," napovedujejo pri Arso. "Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja."

Negotova slika glede višine snežne odeje

Na vremenskem portalu Neurje.si, napovedujejo, da lahko po nižinah od petka zvečer do nedelje zapade od 10 do 25 centimetrov snega, a pri Agenciji za okolje so bolj previdni. "Na žalost je napoved še zelo nezanesljiva," nam je zjutraj povedal dežurni prognostik pri Arso. "Kaže, da nekaj snega bo, ali bo to dva centimetra ali dvajset, se še ne da napovedati."

V nedeljo lahko pričakujemo razjasnitev. "V prvi polovici prihodnjega tedna bo verjetnost za padavine majhna," še pišejo pri Arso. "Temperature bodo primerne letnemu času."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • stary1 16:24 20.januar 2018.

    jebat ga .... pasti če ga koliko mora a ----onda možemo da se jebemo

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 19:53 17.januar 2018.

    same neumnosti so jih, panika brez veze

  • berto 17:19 17.januar 2018.

    najbolj točna vremenska napoved tv sarajevo vreme danes oblačno sutra videčemo