Slovenija
30 ogledov

Nova ostrešja iz nove cone

Direktor Kostaka Miljenko Muha (levo) in župan Mojmir Pustoslemšek bosta do sept Žurnal24 main
Obrtna cona. Do septembra mora Kostak komunalno opremiti zemljišča.

Pogodba, ki sta jo za ureditev prve faze obrtne cone podpisala župan Mojmir Pustoslemšek in Miljenko Muha, direktor Kostaka, ki je bil izbran kot najboljši ponudnik, je vredna 380 tisoč evrov.

Ureditev komunalne infrastrukture na treh hektarjih zemljišč vključuje gradnjo vodovodnega, telekomunikacijskega, elektroenergetskega in cestnega omrežja ter ureditev meteorne in fekalne kanalizacije. “Verjetno bodo pozneje potrebni še kakšni aneksi za ureditev odvodnjavanja in dodatnega cestnega omrežja,” je povedal župan in dodal, da je ureditev prve faze ocenjena na dobrih 700 tisoč evrov. Pol milijona evrov je občina dobila na razpisu za razvoj obmejnih občin.

Druga faza
Po potrebi. Celotna obrtna cona bo obsegala sedem hektarjev zemljišč, v njej pa bo mogoče zgraditi 13 poslovnih objektov. “Nekaj parcel še čaka na kupce, dokončna ureditev pa bo odvisna tudi od potrebnih sredstev,” napoveduje župan Kostanjevice na Krki Mojmir Pustoslemšek.

Prva stavba že stoji
Kostak mora svoj del posla opraviti do septembra, saj tako narekujejo pravila porabe sredstev iz razpisa, poleg tega želijo potencialni graditelji čim prej začeti graditi.

V tem delu obrtne cone bo lahko stalo šest objektov, ki naj bi zaposlitev ponujali 50 ljudem. Prvi objekt že stoji. Gre za tesarstvo in krovstvo Tršinar, v katerem bodo imeli sodobno linijo za izdelavo ostrešij. “Skupina D namerava v tem delu cone zgraditi sortirnico ter pakirnico sadja in zelenjave,” je povedal župan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.