Slovenija
17 ogledov

Nova ovadba

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Poročali smo že, da je podana še ena kazenska ovadba v zadevi Patria. Vendar postopek še ni končan. Zoper koga natančno gre, uradno še vedno ni potrjeno.

"Policija je končala še en del predkazenskega postopka v zadevi Patria in podala kazensko ovadbo; vendar celoten predkazenski postopek še ni končan," skopo odgovarja skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala.

Natančno zoper koga je podana ovadba, tako uradno še vedno ni znano. Vprašanje smo naslovili na skupino, vendar odgovora z njihove strani še nismo prejeli.

Današnje Delo, ki se sklicuje na vire blizu policije, pa med drugim piše, da "zaradi lektorskih popravkov v ovadbi oziroma zaradi preverjanja naknadnih elementov v njej ovadbe na tožilstvo prav zaradi navodil s tožilstva še niso poslali".

Slikar in uslužbenec ministrstva
Že pred velikonočnimi prazniki je bilo napovedano, da naj bi policija po praznikih kot prva dva v novi seriji ovadb ovadila celjskega slikarja Jureta Cekuto in Petra Zupana.

Prvi je imel svetovalno pogodbo s Patrio sklenjeno od maja 2004 do decembra 2006, drugi pa je bil v času Patrijinega lobiranja v Sloveniji vodja službe temeljnih razvojnih programov na obrambnem ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.