Slovenija
33 ogledov

Nova ovira za Vas brez ovir

Poleg naselja Šmartno naj bi še letos zrasla Vas brez ovir Taber, ki vključuje d Žurnal24 main
Gradbeno dovoljenje. Dom starostnikov ga ima, varovana stanovanja še ne.

Pri pridobivanju gradbenega dovoljenja za stanovanjski del projekta Vas brez ovir Taber se je zataknilo pri višini komunalnega prispevka. “V skladu s sprejetim lokacijskim načrtom smo izdali odločbo o plačilu komunalnega prispevka, ki ni ravno nizek,” pravi cerkljanski župan Franc Čebulj. Zdaj čakajo na odgovor investitorja Gradbinca Gip, saj je po županovih besedah celotna zgodba v njihovih rokah.

“Z namenom sodelovanja z Občino Cerklje na Gorenjskem smo v skupni zavod Taber dali zemljo za dom ostarelih in zanj smo tudi pridobili gradbeno dovoljenje. Za naselje oskrbovanih stanovanj pa smo trenutno v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja, z občino usklajujemo še zadnje podrobnosti,” je pojasnil Darko Vidaković, direktor Gradbinca Gip.

Izgubijo lahko koncesijo

Vas brez ovir
Vrednost. V projektno dokumentacijo je Gradbinec Gip vložil že več kot pol milijona evrov. Celoten projekt je vreden 24 ali 25 milijonov evrov.
Gradbeno dovoljenje. Na izdajo so čakali več kot dve leti.

Gradbinec Gip se s projektom Vas brez ovir Taber intenzivno ukvarja že tri leta, največ dela imajo s pripravo vse potrebne dokumentacije. Graditi bodo začeli, ko bodo imeli gradbeno dovoljenja za oba dela, saj na projekt gledajo kot na zaključeno celoto.

Upajo, da bodo začeli graditi še letos, saj bo sicer zavod Taber izgubil koncesijo za osnovno in socialno oskrbo ter zdravstveno varstvo za starejše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.