Slovenija
199 ogledov

Nova plačljiva parkirišča v okolici Ljubljane

Plačljiva parkirišča Občina Grosuplje
V Grosupljem bodo jutri uvedli plačevanje parkiranja.

Parkiranje bo plačljivo na devetih parkiriščih, kjer bo 486 parkirnih mest. Parkirnina bo znašala 40 centov na uro, a bo prva ura brezplačna. Izjema je  parkirišče pri Kongu, kjer brezplačne ure ne bo, pri zdravstvenem domu pa bosta brezplačni dve uri. 

Parkiranje bo plačljivo od 6. do 20. ure. Za primerjavo, v Ljubljani je v središču parkiranje potrebno plačati med 8. in 19. uro, v coni II in III pa med 7. in 17. uro, a ni ene ure brezplačnega parkiranja. Za stanovalce bo letna dovolilnica v Grosupljem stala sto evrov. 

Izbrali so dražjega ponudnika

Za parkomate je občina odštela skoraj sto tisočakov. Prejeli so dve ponudbi, izbrali pa dražjega ponudnika, saj cenejši ni imel ustreznih referenc. Največja je bila razlika pri ceni vzdrževanja. Neizbrani ponudnik podjetje Palisada je vzdrževanje ponujal za dobre tri tisočake, medtem ko bo izbrani ponudnik (kranjsko podjetje Elbi) parkomate vzdrževal za skoraj enajst tisoč evrov na leto. 

Dobava parkomatov | Avtor: Občina Grosuplje Občina Grosuplje

Dobavljeni parkomati sprejemajo tudi kovance za pet centov, plačilo parkirnine pa je možno tudi prek telefonske aplikacije ali SMS sporočila. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.