Slovenija
16 ogledov

Nova podoba stadiona po 23 letih

Župan Boris Popovič je zbrane pozdravil tudi na prvi uradni tekmi proti Olimpiji Žurnal24 main
Bonifika. Koprčani dočakali odprtji obnovljenega nogometnega in novega atletskega stadiona.

Po 23 letih, ko je bila zgrajena vzhodna tribuna, je koprski stadion Bonifika vendarle dočakal prenovo. Petkovi dolgo pričakovani odprtji novega nogometnega in atletskega stadiona je dočakala skoraj pettisočglava množica Koprčanov, odprtje pa so poleg nagovora koprskega župana Borisa Popoviča proslavili z nastopom 130 najboljših plesnih prvakov iz vse Slovenije skupaj z mladimi koprskimi nogometaši pod koreografskim vodstvom Fione Johnson

Na odprtju je bilo 130 plesalcev skupaj z mladimi nogometaši.
Za 4.221 gledalcev
Obnovljeni nogometni stadion sprejme 4.221 gledalcev, izstopajo pa zlasti reflektorji, visoki kar 38 metrov. Ob nogometnem je zrasel novi atletski stadion z osmimi tekaškimi programi, pokritimi z modrim tartanom, ki ustrezajo najnovejšim standardom Mednarodne atletske zveze in Atletske zveze Slovenije. Poleg stez stadion vključuje prostor za metanje diska in kladiva, skakališči v daljino, za troskok, skoke v višino in v višino s palico, možno pa bo tudi metanje krogel in kopja. 

Vrednost naložbe Mestne občine Koper je 8,7 milijona evrov, s 15-letnim financiranjem pa 12 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.