Slovenija
27347 ogledov

Nova pošiljka padavin, kje bo sneg?

sneg Saša Despot
Spet bo pobelilo, temperature do -13 stopinj Celzija.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme. "Na Primorskem se bo začela pojavljati nizka oblačnost, najprej ob morju," pišejo pri Agenciji za okolje. "Po nekaterih nižinah v notranjosti Slovenije bo zjutraj in dopoldne megla. Najvišje dnevne temperature bodo v kotlinah z dolgotrajnejšo meglo okoli 0, drugod od 4 do 11 Celzija."

Jutri se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na severu in vzhodu pa bo še deloma jasno, po nižinah severovzhodne Slovenije bo zjutraj in dopoldne megla. Pihati bo začel jugozahodni veter. Proti večeru se bodo v hribovitih krajih na zahodu začele pojavljati manjše padavine.

Zjutraj pod ničlo

"Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -1, na Primorskem ter v prevetrenih nižinah na jugovzhodu od 2 do 5, najvišje dnevne od 2 do 10 Celzija," napovedujejo pri Arso.

V petek bo oblačno, padavine se bodo razširile nad osrednjo, proti večeru pa nad vso Slovenijo. "Meja sneženja bo večinoma med okoli 800 in 1200 m nadmorske višine," pravijo pri Arso. "Pihal bo jugozahodnik."

V noči na soboto sneg do nižin

V noči na soboto se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin, v soboto čez dan bodo padavine povsod ponehale. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo.

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

"V noči na soboto bo naše kraje prešla hladna fronta," pojasnujejo pri Arso. "Za njo nas bo od severozahoda preplavil hladen zrak, prehodno se bo k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka. V ponedeljek bo to slabelo in nad večjim delom Evrope se bo poglobilo obsežno ciklonsko območje, ki bo krojilo vreme v Evropi do sredine prihodnjega tedna."

V nedeljo in ponedeljek suho in mrzlo

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V nedeljo in sprva ponedeljek bo suho vreme z mrzlimi jutri. "V ponedeljek čez dan se bo od zahoda pooblačilo, padavine bodo zajele večji del Slovenije," še pišejo pri Arso. "Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo do četrtka, po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • stary1 08:29 10.december 2017.

    ERJAVEC JE CAR