Slovenija
34 ogledov

Nova poslanka naj bi imela težave s spričevalom

Alenka Koren Gomboc Mediaspeed.net
Poslanca SDS Ljuba Žnidarja, ki je bil imenovan za državnega sekretarja, naj bi glede na volilni rezultat v DZ nadomestila Alenka Koren Gomboc, ki pa naj bi imela po navedbah Dnevnika v preteklosti težave s srednješolskim spričevalom.

Kot navaja, je 37-letna Alenka Koren Gomboc sestrična soproge predsednika vlade Urške Bačovnik Janša, je koordinatorica SDS za koroško regijo, v politiki pa aktivna zadnjih pet let. Avtorji anonimnega pisma, ki ga hranijo v uredništvu časnika, ji očitajo, da je zaradi ponarejenega spričevala pred leti izgubila službo v eni od koroških poslovalnic SKB.

O izobrazbi Koren Gombočeve sicer Dnevnik piše, da je končala poklicno kmetijsko šolo v Šentjurju, takoj zatem pa se je zaposlila kot trgovka in na celjski zasebni šoli Abitura opravila tudi prekvalifikacijo. Ko je želela na delavski univerzi v Žalcu končati srednjo ekonomsko-poslovno šolo, pa ji je "nekdo", kot je dejala sama, svetoval, da lahko izobrazbo pridobi tudi po krajšem postopku.

Da je nekaj vendarle narobe, je ugotovila šele, ko je začela prejemati nenavadna SMS-sporočila, češ da nekateri delovna mesta v SKB zasedajo tudi z neustrezno izobrazbo. Takrat je to tudi prijavila ustreznim organom, kjer je pustila vse podatke, tudi o telefonski številki, s katere je prejemala sporočila.

Čeprav je v svojem življenjepisu pred državnozborskimi volitvami natančno opisala, kje je bila do takrat zaposlena, zaposlitve pri SKB ni natančno navedla – uporabila je namreč samo termin "v bančništvu". Ali je res morala zapustiti službo zaradi ponarejenega spričevala, pa v SKB niso ne potrdili ne zanikali, saj da gre za osebne podatke, ki jih ne morejo posredovati javnosti. Koren Gombočeva pravi, da so se razšli iz poslovnih razlogov.

O izobrazbi Koren Gombočeve danes piše tudi Večer. Oba časnika, ki sta se za pojasnila obrnila tudi na SDS, pa so v omenjeni stranki napotili k branju omenjenega življenjepisa.

Komentarjev 13
  • Žurnalček 14:27 14.december 2012.

    Ne velik , ampak lahko dostopen ..

  • dragec 08:54 18.oktober 2012.

    Večjega neumneža in negativca ni. Povej, kdaj boste vi negativci izvedli prvi kongres in izbrali vodstvo?

  • Oxxo 22:24 17.oktober 2012.

    Kako je lahko poslanec Franc Breznik iz SDS presedlal iz Slovenske vojske v parlament?Na strani SDS je zapisano, da prihaja iz Steklarne Rogaška... Bilo bi zanimivo preveriti koliko dni je bil tam zaposlen?! Verjetno jih lahko preštejemo na prste ...prikaži več obeh rok. Ob tem se postavi vprašanje spoštovanja Zakona o obrambi, ki prepoveduje politično delovanje pripadnikov SV... Ampak z malo "friziranja" se da vse urediti.Pri VIP interesih je vse mogoče, ko je v igri SDS.Zakoni za to stranko ne veljajo, saj jih zavestno kršijo! Že predsednik SDS je lep zgled državljanom kakšen odnos morajo imeti do sodišč!