Slovenija
52 ogledov

Nova priznanja v primeru "koroška" deklica

zloraba punčka iStockphoto
Včeraj na sodišču v Slovenj Gradcu potekala še ena obravnava proti očetu "koroške deklice" . Pričala tudi kriminalistka. Pri deklici naj bi odkrila strah pred dedkom.

Včeraj je na sodišču v Slovenj Gradcu potekala še ena obravnava proti očetu "koroške deklice" zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe.

"Oče je že več kot 70 dni v priporu in ves čas zatrjujemo, da omenjenega kaznivega dejanja ni, da je pripor izrečen zlonamerno z namenom škodovanja družini," pravi Matic Munc iz Svetovalnice Akcija!.

Ko priča je bila na sodišču zaslišana tudi kriminalistka Generalne policijske uprave (GPU) Anja Mrkalj Kastelic, ki je vodila preiskavo suma spolne zlorabe nad deklico pod vodstvom odstavljene vodje Tatjane Mušič.

Kriminalistka je po besedah Munca priznala, da je pri deklici odkrila strah pred dedkom - domnevnim zlorabiteljem. Pojasnila je tudi, da Generalna policijska uprava celih šest mesecev v zadevi ni počela nič, sama se je primera lotila šele oktobra 2010, čeprav je bil sum naznanjen marca 2010.

"Na podlagi tega pričanja, ki v celoti izpodbija trditve tožilstva, da gre za kaznivo dejanje očeta, in podpira trditev, da oče deluje v skladu z načeli Konvencije o otrokokovih pravich ter deklico ščiti, pričakujemo odpravo pripora nemudoma," pravi Munc.

Na Svetovalnici Akcija! opozarjajo, "da je slovenska Policija sum storitve spolne zlorabe in zlorabe pornografije obravnala tako, da pol leta ni storila ničesar, čeprav je oškodovanka stara komaj 4 leta."

Komentarjev 1
  • mirko 11:38 10.september 2011.

    Zaradi vez in poznantev pri koroških policistih, ki se namerno ne ganejo pri reševanju tega primera in zadevo hočejo pomest pod preprogo, tako da pripirajo brez utemeljenih razlogov, bo na koncu morala država z davkoplačevalskim denarjem plačati odškodnino očetu , ...prikaži več ki je neutemeljeno priprt.